HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sevgilier Günü" dolandıcılarına dikkat

Kuyumcular, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tek taş yüzük ve altın kolye alarak sevgilisini mutlu etmek isteyen aşıkları dolandırıcılara karşı dikkatli olmaya davet ediyor.

Sevgililer Günü'nde aşkını altınla anlatmak isteyenlere tek taş yüzük ve altın kolyeler hazırlayan kuyumcular, yaptıkları özel tasarımlarla da sevgililerin kalbinde taht kuruyor.

Vitrinleri süsleyen, her bütçeye uygun alternatifleri içeren tek taş koleksiyonlarıyla göz dolduran kuyumcular, Sevgililer Günü'nün kendilerine bereket getireceği inancını taşıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) kredi kartıyla altın alımına 4 taksit yapılabilme imkanı veren kararının sektörü hareketlendireceği öngörüsünde bulunan kuyumcular, sevgilisine unutamayacağı hediyeler vermek isteyenleri altın ürünlerini almaya davet ediyor.

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sevgililer Günü'nün sektöre hareketlilik kazandıracağını söyledi.

BDDK'nın kredi kartıyla altın alımına 4 taksit yapılabilme imkanı veren düzenlemeyi yürürlüğe sokmasının ardından kuyumcuların rahat bir nefes aldığını ifade eden Erdem, "Kredi kartıyla altın alışverişinin yapılabilmesi hem bizi hem de vatandaşı rahatlattı. Eskiden vatandaş almak istiyordu ama kredi kartından tek çekim de ağır geleceği için isteği ürünü alamıyordu. Bu durumda hem biz hem de vatandaş mağdur oluyordu. Artık 4 taksitle vatandaşlar sevdiklerine istedikleri hediyeyi alabilecek" dedi.

Sevgililer Günü'nde en çok tek taş yüzük, kalp ve isim işlemeli kolyelerin talep gördüğünü belirten Erdem, "Sevgililer Günü'nde genelde tek taş yüzükler, kalp desenli kolyeler tercih ediliyor. Sevgililer Günü'nde alınanların yüzde 70'i tek taş yüzük oluyor. Kalıcı bir hediye için altını ve pırlantayı tercih edin. Böylelikle paranız da ziyan olmamış olur. Kadınlar da altını ve pırlantayı çok sever." diye konuştu.

- Her bütçeye uygun hediye

Kuyumcularda her bütçeye uygun ürünün bulunduğunu dile getiren Erdem, "Değerli taş uzmanlarımızın itinayla seçtiği zirkon taşların bulunduğu yüzükleri ortalama 200-300 liraya alabilirsiniz. İnce, 14 ayar tek taşlar, 150-200 liraya sizin olabilir. Bin, bin 500 liraya sevdiğinize pırlanta bir ürün de hediye edebilirsiniz. Bunun bir sınırı yok. 100 liraya da 500 bin liraya da hediye almak sizin elinizde. Müşterinin beğenisine ve tercihine göre ürünler değişiyor" şeklinde konuştu. Sevgilisini mutlu etmek isteyenleri kuyumcu dışındaki kişilerden altın almaması konusunda da uyaran Erdem, şunları kaydetti:"Sevgililer Günü'nde çarşıda, pazarda altın satışı yapmak isteyenler olur. Ucuza sattıklarına kanmayın. Kuyumcunun dışında hiçbir şekilde bu kişilerden alışveriş yapmayın. Teknoloji o kadar gelişti ki kaplama yapılıyor anlamak mümkün değil. Boş bilezik içerisine ağırlaştırmak için silikon basıyorlar. Bakırın üzerine kaplama yapıyorlar. İstanbul'da merdiven altında bu işi yapan art niyetli insanlar bunları kuyumculara bile satmaya getiriyorlar. Tabi kuyumcu bunu yemiyor. Böyle kişileri anında emniyete teslim ediyoruz. Kuyumcular olarak taşın kalitesini, ayarını ücretsiz ekspertiz yapıyoruz. Kuyumcudan alınmayan ürünlerde sıkıntı çıkıyor. Kuyumcular bizim kaydımız altında onun için bizim onları denetleme imkanımız var ama bunun haricindekilere bir uygulamamız olamaz. Kuyumcular odası belgesi olan arkadaşları tercih edin. Sertifikalarına bakın. Taşlarının hangi kalitede olduğunu sorun."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler