HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seyidoğlu Baklavaları'nın patronları için son dakika karar

FETÖ tutuklusu Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapsi istendi.

Seyidoğlu Baklavaları'nın patronları için son dakika karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan iş adamları Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Terör örgütü üyeliği" suçlarından iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ünlü baklavacılar Serdar Seyitoğlu ve Mustafa Seyitoğlu, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ayrı tarihlerde çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklanmıştı.

GÜLEN ÖDÜL VERMİŞ!

Soruşturma kapsamında, şüpheli Seyitoğlu'nun, Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava şirketinin ortağı ve Dış Ticaret Genel Müdürü olduğu Mustafa Seyitoğlu'nun da şirket ortaklarından olduğu belirtildi. Serdar Seyitoğlu'nun terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla himmet adı altında örgüt için iş adamlarından para topladığı, toplanan paraları örgüte aktardığı ve toplanan paraların büyük rakamlara ulaşması nedeniyle de örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiğini, Gülen'in de şüpheliye ödül olarak plaket, namaz takkesi, seccade ve tesbih gönderdiğinin anlaşıldığı belirtildi.

"NASIL İFADE VERMELİYİZ"

Şüpheli Serdar Seyitoğlu'nun örgüt mensuplarına gönderdiği "Nasıl ifade vermeliyiz" talimatı doğrultusunda örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği ve etkinlik pişmanlıktan faydalanmak istemediği de belirtildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLDİ

Serdar Seyitoğlu ile amcası Mustafa Seyitoğlu hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası, "Terör örgütü üyeliği" suçundan da 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

SEYİDOĞLU HELVA REÇEL'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Seyidoğlu Baklavaları ile karıştırılan ve gündeme gelen haberler nedeniyle basın açıklaması yayımlayan Seyidoğlu Helva Reçel Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, isim benzerliği nedeniyle FETÖ ile ilişkili olduklarının zannedildiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Son günlerde kamuoyunda Seyidoğlu Helva Reçel markamız ve logomuz isim benzerliği nedeniyle FETÖ terör örgütü ile bağlantılı haberlerde kullanılmakta olup bu durumdan büyük üzüntü yaşamaktayız.

"SÖZKONUSU HABERLERDE ADI GEÇEN BAKLAVA MARKASIYLA BAĞIMIZ BULUNMAMAKTADIR"

Söz konusu baklavacı firma ve devam eden FETÖ davasıyla grubumuzun hiçbir alakası bulunmamakta olup tüm yöneticilerimiz görevinin başında yer almaktadır. Hiçbir yöneticimizin hakkında açılmış en küçük bir dava veya gözaltı kararı dahi bulunmamaktadır.

Seyidoğlu Helva Reçel Grubu olarak İstanbul Hadımköy’de yer alan fabrikamızda helva ve reçel başa olmak üzere 400 çeşit üretim yapmakta olup baklava üretimini sadece Sultanbacı markasıyla yapmaktayız. Söz konusu haberlerde adı geçen baklava markasıyla hiçbir ticari, organik bağımız bulunmamaktadır.

"SADECE İSİM BENZERLİĞİ"

Sadece isim benzerliği sonucu dahi olsa bu olumsuz durumdan firmamız ve çalışanlarımız büyük zarar görmektedir. Devletine milletine gönülden bağlı ülkesinin geleceği için yatırım yapan bir firmayız. Bahse konu Hain FETÖ örgütüyle hiç bir dönemde ne bir bağlantımız ne de iletişimimiz olmamıştır.

Seyidoğlu Helva Reçel firması üretim ve yatırımlarına ara vermeden devam etmekte olup, yöneticilerimiz görevinin başındadır.

Müşterilerimiz ve kamuoyunun dikkatine sunarız."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler