HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şeytan Filo Panterler ile birleşiyor

Eskişehir1'nci Ana Jet Üs Komutanlığında, özel törenle, 112'nci Jet Keşif Filo Komutanlığı, 111'inci Filo Komutanlığına görevlendirildi.

Şeytan Filo Panterler ile birleşiyor

Eskişehir1'nci Ana Jet Üs Komutanlığında, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilen özel bir törenle, 112'nci Jet Keşif Filo Komutanlığı kuruluşu muhafaza edilip, bünyesindeki kadroları kapatılıp, personeli111'inci Filo Komutanlığına görevlendirildi.

Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Planlamasına uygun olarak envtanerde bulunan F-4E/2020 uçaklarının her yıl planlı olarak uçuştan ayrılması, en son uçağın ise 2020 yılında hizmet dışına çıkarılması planlanmıştır. Bu kapsamda; F-4E/2020 uçaklarının görev ve bakımlarının etkinlikle yürütülmesi maksadıyla Eskişehir'de bulunan F-4E/2020 Filolarının birleştirilmesine karar verilmiştir. F-35 Joint Strike Fighter uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmesine kadar, tarihinde pek çok önemli görevler icra etmiş ve başarılar kazanmış olan 112'nci Jet Keşif Filo Komutanlığı'nın uçakları ve pilotları ile birlikte bütün personeli111'nci Filo Komutanlığı bünyesinde görev yapmaya devam edeceklerdir” ifadelerine yer verildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler