HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Sezen’ tabelası faili meçhul oldu

İzmir’de adının değişmesi için bazı sakinlerce imza toplanılan Sezen Aksu Sokağı’nın tabelası, kimliği belirsiz kişilerce yerinden söküldü. Durum, imza kampanyası yürütenlerce de tepkiyle karşılandı.

‘Sezen’ tabelası faili meçhul oldu

İZMİR’in Konak İlçesi Çankaya Mahallesi’nde Sezen Aksu Sokağı’nda oturanlardan bazılarının sokaklarının adının değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyası sürerken, kimliği belirsiz kişiler sanatçının adını taşıyan tabelayı yerinden söktü.
Sezen Aksu Sokağı’nda oturan bir grup kişi, Türkan Saylan ve Fazıl Say’a yapılan saldırılara sessiz kaldığı, referandumda evet oyu kullanacağını açıkladığı gerekçesiyle bir süre önce sokaklarının adının değişmesi için imza kampanyası başlattı.

‘Sökülmesi yanlış oldu’

Çocuk ve gençlik edebiyatı yazarı sanatçı Berrin Ergüç, 145 sokak girişinde bir apartmanın dışına asılı bulunan, ‘Sezen Aksu Sokağı’ tabelasının sökülmesi için imza kampanyası başlattıklarını, ancak bu sabah kalktıklarında tabelanın yerinde olmadığını gördüklerini söyledi. Ergüç, “Daha önce tabela okulun duvarına asılıydı, ardından buraya asıldı. Biz sokağı 145 Sokak olarak biliyoruz. Seçmen kağıtlarımızda bile 145 Sokak yazıyor, Sezen Aksu Sokağı yazmıyor. Bizim adımıza birileri bunu yapmış” dedi.

Mahalle sakini Ferhan Koyuncuoğlu da, “Bence sökülmesi yanlış. Herkesin görüşü kendine. Görüşlere saygı duymak lazım. Yanlış bir şey” diye konuştu.

Tabela resmi değilmiş

Kampanyayı düzenleyenler arasında yeralan Avukat Uluğ İlve Yücesoy ise, tabelanın söküldüğünü sabah gördüğünü söyledi. Yücesoy, “Zaten adının bulunduğu tabelanın asılması resmi değilmiş. İzmirli ve doğup büyüdüğü sokak olduğundan buraya adı verilmiş. Herhalde söylediklerine tepkili olan birisi yaptı. Son günlerde tanımadığımız insanlar sokakta dolaşıyordu. Toplanan imzaları belediyeye vermeyeceğiz. Çünkü tabelanın resmiyeti yokmuş” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler