HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK emekli maaşı hesaplamasını e-Devlet'ten yapabilirsiniz

SGK emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri için belli programlar bulunmaktadır. Bu hizmetleri kullanarak ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz.

SGK emekli maaşı hesaplamasını e-Devlet'ten yapabilirsiniz

Vatandaşlar emekli olmak için bağlı durumda oldukları kuruma prim ve sigorta yatırmaları gerekmektedir. Yatırılmakta olan sigorta ve primler vatandaşların emeklilik yaşları doldukları zaman emekli olabilmektedirler. Vatandaşların emekli durumda olabilmeleri için iki önemli şart bulunmaktadır. Bu şartların içinde en önemli olanı emeklilik yaşıdır. Vatandaşların emeklilik yaşları dolduktan sonra bağlı oldukları kurumdan emekli olabilmeleri mümkündür. Vatandaşların emekli olmaları için bir diğer şart ise yatırmaları gerekmekte olan prim ve sigortaların tamamlamaları gerekmektedir. Vatandaşların yatırmakta oldukları primler neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sosyal güvencelerinden her türlü faydalanmış olurlar. Emekli olan vatandaşlar ne kadar maaş alabileceklerini emekli maaşı hesaplama işlemleri ile öğrenmeleri mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşlar için yapılmış olan birden fazla hesaplama programları mevcuttur. Bu programlar sayesinde vatandaşlar çok rahat bir şekilde maaşlarını hesaplayabileceklerdir. Program sayesinde vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alabileceklerini hesaplayabilirler. Emekli maaşı sorgulaması Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her kurum için farklı şekillerde tasarlamışlardır.

SSK'ya bağlı olan vatandaşlar hesaplama programına giriş yapar ve istenilen bilgilerini boşluklara doldurması gerekmektedir. İstenilen bilgiler; vatandaşın TC. kimlik numarası, baba adı, SSK sicil numarası ve nüfusa kayıtlı olduğu ili girerek daha sonra ise vatandaş doğum tarihini ise gün, ay ve yıl olarak yazmalıdır. Bütün istenen bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. BAĞKUR'a bağlı olan vatandaşlar ise sosyal güvenlik kurumunun hesaplama programına giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ise vatandaş TC. kimlik numarası ve kayıtlı olduğu kurumunu girmelidir. Sayfada bulunan güvenlik kodunu doğru ve eksiksiz bir şekilde girerek hesaplama işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar ise yukarıda anlattığımız gibi aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Daha sonra ise kademe, makam, temsil, derece, ek gösterge, görev tazminat göstergesi bilgilerini sistemde belirtmelisiniz. Vatandaş emekli olduktan sonra aldığı maaşı hakkında ki bilgileri de emekli maaşı sorgulama işlemiyle birlikte öğrenmek mümkün olacaktır. İnternet aracılığı ile emekli maaşı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemi ile internet üzerinden emekli maaşı sorgulama işleminizi kolay ve hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. E-Devlet sistem sayfasına giriş yapmalısınız. Yalnız E-Devlet sistemine giriş yapmanız için bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise sizlere en yakın PTT şubelerine gidip TC. kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti ile sizlere özel bir zarfta E-Devlet şifresine sahip olabilirsiniz. E-Devlet adresinden TC. kimlik numaranız ve PTT aracılığı ile almış olduğunuz E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise E-Devlet üzerinden anasayfa bölümünden E-Hizmetler seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nu sistemde bulduktan sonra emekli maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler