HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK görevde yükselmelere yeni şartlar getirdi

Görevinde yükselmek isteyenlere SGK yeni şartlar getirdi. Artık görevde yükselmek isteyenlere '6 ayını SGK'da geçirmiş olma' şartı geldi. Değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlandı.

SGK görevde yükselmelere yeni şartlar getirdi

SGK görevde yükselmek isteyen çalışanlara yeni bir şart getirdi. Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Artık görevde yükselerek SGK müdürü, müdür yardımcısı, uzmanı ve şefi olmak isteyenler hizmet sürelerinin azından 6 ayını SGK'da geçirmiş olması gerekecek.

"Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. SGK'nın yeni değişiklikleriyle görevde yükselmek isteyenlere bir şart daha getirildi. Yeni düzenlemeye göre SGK'da görevde yükselmeye tabi kadroları arasına "çözümleyici" eklenirken, unvan değişikliği yapılabilecek kadrolar arasına ise "aktüer, grafiker ve matematikçi" eklendi.

Görevde yükselme suretiyle şube müdürü, sosyal güvenlik merkezi müdürü ve müdür yardımcısı, uzman, şef ve çözümleyici kadrolarına başvurabilmek için aranan hizmet süresinin en az 6 ayının SGK'da geçirilmiş olması şartı getirildi. Memur ile veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu için de kurumda en az 6 ay çalışılmış olması istendi.

Şube müdürü, sosyal güvenlik merkezi müdürü ile uzmanlık için başvurabilecek kadrolar arasına "grafiker ve biyolog", sosyal güvenlik merkezi müdür yardımcılığı için başvurabilecekler arasına "grafiker, biyolog ve aktüer", şef kadrosu için başvurabilecekler arasına da "grafiker" unvanları eklendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler