HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK Hizmet Dökümü almak e-Devlet'te çok kolay

e-Devlet sayesinde SGK Hizmet Dökümü sorgulama işleminizi kolayca gerçekleştirebileceksiniz. SGK Hizmet Dökümü için TC Kimlik Numaranız ve e-Devlet şifrenizle sisteme girip işleminizi yapabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü  almak e-Devlet'te çok kolay

SGK Hizmet Dökümü almak artık sadece bir 'tık' uzağınızda! e-Devlet Kapısı sistemi sayesinde hemen bütün devlet kurumlardan gerçekleştirilen işlemleri yapabilirsiniz. İnternet teknolojisini artık cep telefonlarına kadar indiği günümüzde, e-Devlet sayesinde çok sayıda işlem internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. SGK Hizmet Dökümü bu işlemlerden biri olarak dikkat çekiyor. İçerisinde sigorta bilgilerinizin ve emeklilik bilgilerinizin bulunduğu SGK Hizmet Dökümü için artık hiç bir yere gitmenize gerek yok. İsterseniz bilgisayarınızdan, isterseniz ise akıllı telefonunuzdan e-Devlet sistemine girebilir, SGK Hizmet Dökümünüzü görüntüleyebilir, yine isteğe göre çıktısını da edinebilirsiniz.

_**SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYIN

**_

_**SGK İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

**_

Çalışan vatandaşların emekli olabilmeleri için sigorta ve primlerinin düzenli olarak yatırılması gerekmektedir. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olarak çalışan vatandaşların emekliliğinde sigorta ve prim ödemelerinin düzenli bir şekilde ödenmesi oldukça önem arz etmektedir. Bunların eksik olması emeklilik önüne emgel çıkaracaktır. SGK Hizmet Dökümü işlemlerini kontrol etmek bu anlamda gerekliliktir. Daha önceleri SGK Hizmet Dökümü işlemler, e-SGM'den gerçekleştiriliyordu ancak sadece kimlik bilgileri girilerek yapılan işlemler manuel girildiği için zaman zaman yanlış sonuçlar ortaya çıkabiliyordu. e-SGM'nin ardından SGK Hizmet Dökümü işlemleri e-Devlet sistemine taşındı. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu İşlemleri başlığı altına toplandı. Artık vatandaşlar işlemlerini e-Devlet'ten gerçekleştiriyor. Burada hemen tüm kamu kuruluşlarının işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu nedenle tüm kuruluşlarda bulunan bilgilerinin e-Devlet sisteminde mevcut. SGK Hizmet Dökümü işlemlerinde de sizden istenen asit sorulara doğru yanıtları verdiğinizde veriler tam anlamıyla eksiksiz olarak sizlere sunuluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri e-Devlet'ten yapılıyor. Yalnızca SGK Hizmet Dökümü işlemi değil bunun yanı sıra; Tedavi Bilgileri Sorgulama, 4A Almanya/Bulgaristan Emekli Ödemeleri, 4A Banka ve Adres Değişikliği, 4A Emekli Aylığı Kesintileri, 4A Emekli Aylık Bilgisi, 4A Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama, 4A Emeklilik Kaydı, 4A Emekli Ödeme Bilgileri, 4A Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama, 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama, 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama, 4B Banka ve Adres Değişikliği, 4B Basamak Bilgisi, 4B Borç Durumu, 4B Emekli Aylığı Kesintileri, 4B Emekli Aylık Bilgisi, 4B Hak Sahipliği, 4B Hizmet Bilgisi, 4B Ödeme Dökümü, 4B Tescil Kaydı, 4B 6111 Yapılandırma Borç Bilgileri, 4B(Bağkur)Günlük Kazanç Beyanı Girişi, 4B Emekli Aylığı Hesaplama, 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı, Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile Prim Ödeme Uygulaması 4C Banka Değişikliği, 4C Bir Aylık Maaş Tercihi, 4C Emekli Aylığı Kesintileri, 4C Emekli Aylık Bilgisi, 4C İsteğe Bağlı Ödeme Dökümü, 4C Tescil Kaydı, 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi, 4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme, Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi, 4A/4B/4C İlaç Kullanım Süresi Sorgulama, 4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama, Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama, Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?, SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi), Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama, Hekim Bilgilendirme, Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt, Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

SGK Hizmet Dökümü işlemi yapmak isterseniz ya da e-Devlet'in diğer hizmetlerinden faydalanmak isterseniz önce üyelik almanız gerekmektedir. Bunun için ilk şifre edinmeniz gerekir. İlk şifrenizi ve üyelik işleminizi PTT şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan sisteme giriş yaptıktan sonra ise şifrenizi ayarlar sekmesinden değiştirebilir, kendinize daha akılda kalıcı yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Şifre değiştirme işlemlerinizi ise sisteme giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan kullanıcı adınının üzerine tıkladığınızda açılan bölümde 'Şifre ve Güvenlik Ayarlarım' yer alır. Buraya girildiğinde e-Devlet şifresi değiştirmek için kullanıcılara; 'Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak', 'Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek' ve 'Cep telefonuma gelecek kodu girerek' şeklinde üç farklı seçenek çıkar. Bu seçeneklerden tercih ettiğinizi seçerek e-Devlet şifresi değiştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler