HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK mobil araçla emekli edecek

Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürü Mustafa Bumin, hizmete giren mobil araçla vatandaşların müdürlüğe gitmeden emeklilik dahil tüm işlemlerini yapabileceğini söyledi.

SGK mobil araçla emekli edecek

Erzurum'da 4'üncü Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında SGK İl Müdürlüğü, mobil aracının tanıtımını yaptı. Avrupa Birliği Projesi kapsamında kayıtlı istihdamın teşviki amacıyla yürütülen program doğrultusunda hizmete giren mobil araçla vatandaş İl Müdürlüğü'ne gitmeden emeklilik dahil tüm işlemlerini yapabilecek.

Bilgisayar sisteminin kurulduğu mobil aracın ilçelere vatandaşların ayağına gideceğini söyleyen SGK İl Müdürü Mustafa Bumin,"Bu araç içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerinde verilmekte olan bütün hizmetlerimiz araç içerisinde bilgisayarlara yüklenmiş ve bu bilgisayarlar sayesinde mobil hizmet olarak vatandaşımıza sunulacak. Vatandaşımız basit bir iş için ilçelerden il müdürlüğüne gelmelerinin yerine bizler vatandaşın ayağına giderek bu hizmeti orada verebileceğiz. İstediği belgeyi, istediği bilgiyi, hatta istediği müracaatını oradan alıp bu araç içerisinde kaydedip getireceğiz. Bu araç sayesinde il müdürlüğünde görülecek hizmetlerin de yine vatandaşın ayağından alıp müdürlüklerde vermeye çalışacağız. Vatandaşımız örneğin Karaçoban ilçesinden emeklilik için başvurduğunda müracaatı alınacak ve araç içerisinde bütün bilgileri bilgisayarda mevcut ise maaşı bağlanıp eline teslim edilebilecek hale gelecek. Yine bir aktivasyon işlemi için çok basit bir iş için il müdürlüğüne gelen bir gencimiz, işsizimiz bu araç içerisinde bilgisayardan genel sağlık sigortası borcunun olup olmadığını öğrenebilecek ve ona göre işlemlerini yürütecek. Bunun gibi bütün hizmetler bu araç içerisinden alma imkanı sağlanmıştır. Araç içerisinde genelde bilgi donanımlı personelimiz bulunacak olup ilçelere dönüşümlü olarak gidecek. Zaten 7 ilçemizde merkez müdürlüğümüz var orada vatandaşımızın ayağında hizmet, ancak olmayan ilçelerimizden başlanarak ve il içerisinde belirli semtlere o ilçeye götürülüp orada hizmet verilmeye çalışılması düşünülmektedir" dedi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler