HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcaklar mevsim normallerinin üstünde

Yaz sıcakları tüm ülke de etkili olmaya devam ediyor. Bugün bazı bölgelerde sıcaklar mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üstünde seyredecek. Meteoroloji yine “yüksek sıcaklık” uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un batı çevre ilçeleri (Silivri, Çatalca) ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Elazığ, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin illeri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görülecek.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 1 ila 4 derece, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredecek.

Rüzgar kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığı; Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 1 ila 4 derece, güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 5 ila 7 derece üzerinde seyredeceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Elazığ, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin illeri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı çevre ilçeleri (Silivri, Çatalca) kısa süreli ve yerel olmak üzere, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (32)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (38)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (34)

ADANA: Az bulutlu ve açık (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (34)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (31)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu (32)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçecek. İl genelinde toz taşınımı görülecek. (43)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla kuzey ve doğusu çok bulutlu, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’un batı çevre ilçeleri (Silivri, Çatalca), Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Yalova çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Elazığ ve Tunceli illeri başta olmak üzere bölgenin güneyinde toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Diyarbakır ve Mardin illeri başta olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı görülecek.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler