HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcaklık 12 derece birden düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık 12 derece birden düştü

İstanbul'da hava sıcaklığı bir günde 12 derece birden düştü. Sisin çöktüğü İstanbul'da yarın kar bekleniyor.
Meteorolojiden yurdun çeşitli bölgeleri için yağış, sel, don uyarıları yaptı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Dün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldüğü İstanbul bir günde 12 derece birden soğudu. Bugünİstanbul’da 5.2 derece ölçülen sıcaklık, kuzey rüzgarının etkili olması nedeniyle bunun da altında hissediliyor. Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen tahminlere göre, yarın İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerindeki yağış kar şeklinde gerçekleşecek..

ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ YAŞANDI

Günler öncesinden tahmin edilen ani sıcaklık düşüşü bugün yaşandı. Soğuk hava Trakya’dan giriş yaptı. Edirne, Kırklareli ve İstanbul’da dün ve bugün ölçülen sıcaklar arasında ciddi fark var. Dün ile bugün arasındaki sıcaklık farkı İstanbul için 12 derecden fazla. Edirne ve Kırlareli’nde ise bunun da üstünde. Bu bölgelerde hakim olan kuzey rüzgarları nedeniyle hissedilen sıcaklık termometrenin ölçtüğü değerlerin de altında. Dün 17.8 derece sıcaklığın ölçüldiğü İstanbul’da bugün öğlen saatlerinde termometre değerine yansıyan sıcaklık 5.2. Yani İstanbullular düne göre 12 derece daha soğuk bir gün yaşıyor. Trakya’daki il ve ilçelerde de durum farklı bu değil. Buralarda yaşanan ani soğuma daha sert oldu. Bu bölgelerde dün ve bugün ölçülen sıcaklık farklılığı şöyle

Edirne (Uzunköprü), Dün : 16.6, Bugün : -0.3

Kırklareli, Dün: 12.8, Bugün : 2.9

Tekirdağ (Malkara), Dün : 16.4, Bugün : 1.8

KAR BEKLENİYOR

Meteorolojik tahmin istasyonlarından derlenen bilgilere göre Trakya bölgesinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı gözlenecek. Tahminlere göre söz konusu kar yağışının İstanbul’a ulaşma zamanı, haftanın ilk günü. Yarın sabah saatlerinde İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerinde kar yağışının gözleneceği öngörülüyor.

İSTANBUL SİS ALTINDA

Hava sıcaklığının değiştiği İstanbul sabah saatlerinden itibaren sis altında. Megakentte göz gözü görmüyor.

SALIDAN İTİBAREN TÜM YURTTA KAR

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta "soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, GüneydoğuAnadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve DoğuKaradeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BU İKİ İLDE SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Edirne ve Kırklareli genelinde halen devam etmekte olan sağanak yağışların, akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olarak etkisini sürdürmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Soğuk havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, yarın hava sıcaklığı 10 derece civarında düşecek.

Bugünü 13-14 civarında geçirecek Güney Marmara'da yarın hava soğuyacak.

Karla karışık yağmurun beklendiği Bursa'da en yüksek sıcaklık 14 dereceden 4, Balıkesir veYalova'da 13'ten 3 dereceye düşerken, kar yağışının tahmin edildiği Çanakkale'de ise 2 dereceye inecek. Güney Marmara'da en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 1 ile 0 derece arasında bekleniyor.

GÜNEYDOĞU İÇİN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklamada, bugün Güneydoğu Anadolu'da başlayan kar yağışının, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklarla Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Açıklamada, yağmur ve kuzeyinin yükseklerindeki karla karışık yağmur ve kar yağışlarının meydana getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yapılan açıklamada, bugün doğu kesimlerde başlayan ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklarla Cuma gününe kadar devam edecek kar yağışlarının ise bu gece ve yarın Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde, Salı günü ise doğu kesimlerinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler