HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcaklık doğuda azalacak, kuzeybatıda artacak

Sıcaklık doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalırken, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 artacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurt genelinde yer yer sis görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun doğu bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

- 5 günlük veriler için tıklayın

[

**](https://www.mynet.com/havadurumu/asya/turkiye/istanbul) için tıklayın**

Sıcaklığın doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalırken, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı, güney kesimlerde güneydoğu kesimler ile zamanla ülke genelinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü ve bölgede beklenen kar yağışı nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu(9)

ANKARA Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor(9)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor(14)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (18)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (18)

SAMSUN: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (8)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor(1)

VAN: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor(5)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (10)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusunun sabah saatlerinde hafif olmak üzere kar, öğle saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Tokat çevrelerinde hafif olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarda batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

ANKA

[

****](https://www.mynet.com/meteoroloji-haber-listesi)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler