HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcaklık kuzey ve batı kesimlerde azalacak

Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Ardahan, Çankırı, Kastamonu çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğusunun kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava durumu - 5 günlük sonuçları öğrenin

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (31)

ANKARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (33)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Az bulutlu ve açık (38)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (35)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)

ERZURUM: Parçalı bulutlu (31)

VAN: Az bulutlu (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (42)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (40-60 km/s) kuvvetli esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyi parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu ile Sinop çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı kuzeyi çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler