HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şiddetli yağış ve fırtına

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "İstanbul bu gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına girecek"

Şiddetli yağış ve fırtına

İstanbul bu gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına girecek. İBB tüm birimleri alarma geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde sel ve su baskınına sebep olabilecek yağışların beklendiğini açıkladı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracak beklenen yağışların, yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yarın Muğla civarında da metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış beklendiği açıklandı.

MARMARA'DAKİ 5 İLDE METREKARAYE 76-100 KG YAĞIŞ BEKLENİYOR

Akşam saatleri itibariyle Marmara'nın güneyinde başlayacak olan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve yarın Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel olarak metrekareye 76-100 kilogram arasında olacağı belirtildi. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale de yerel olarak kuvvetli olacağının beklendiği açıkladı.

PAZARTESİ GECESİ REKOR YAĞIŞLAR BEKLENİYOR

Pazar günü ise bölge genelinde devam edecek olan yağışların İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'ın doğusunda, Pazartesi günü ise İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli olmasının beklendiği, Pazartesi gece saatlerinde ise bu bölgelere yerel olarak metrekareye toplam olarak 100-200 kilogram civarında yağış düşmesi beklendiğini açıklandı.

EGE'DE SEL VE SU BASKININA SEBEP OLABİLECEK YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, akşam saatleri itibariyle İzmir, Aydın ve Muğla'nın kuzeyinde etkisini artıracak yağışların; yarın bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya) yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla civarlarında şiddetli (76-100 kg/metrekare) olmasının beklendiğini açıkladı.

MUĞLA'DA YARIN ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Akşam saatleri itibariyle İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyısında etkisini artıracak yağışların; yarın İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya'da yerel olarak kuvvetli olacağı metrekareye 21-50 kilogram yağış düşeceği belirtildi. Ayrıca yarın Muğla civarlarına metrekareye 76-100 kilogram arasında yağış olmasının beklendiği belirtildi.

VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ

Yaşanabilecek sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YALOVA'YA 1981 YILINDA METREKAREYE 181.9 KG YAĞIŞ

Meteoroloji'nin Pazartesi gece saatlerinde İstanbul'un Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak metrekareye toplam 100-200 kilogram civarında yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı.

Açıklanan illerde bugüne kadar olan yağış rekorları ise şöyle; İstanbul'a 1985 yılında metrekareye 125.5 kilogram, Balıkesir'e 2004 yılında metrekareye 126.8 kilogram, Yalova'ya metrekareye 1981 yılında metrekareye 181.9 kilogram, Bursa'ya 2010 yılında metrekareye 114.4 kilogram, Kocaeli'ye 2001 yılında metrekareye 125.8 kilogram, Sakarya'ya 1999 yılında metrekareye 127.7 kilogram yağış düşmüştü.

İSTANBUL ALARMDA

İBB tüm birimlerini uyararak alarma geçti. Sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesinde saatte 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin ediliyor" açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul bu gece yarısı itibariyle şiddetli rüzgarların ve yağışın etkisi altına gireceğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteoroloji raporlarına göre tüm birimlerini uyararak alarma geçtiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, sağanak ve şiddetli yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgârın hafta başına kadar aralıklarla fırtına seviyesinde saatte 30 ila 100 km hıza ulaşacağı tahmin edildiği bildirerek şunlara yer verildi:

"Cumartesi sabah itibariyle İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak, öğleye doğru il genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Radar görüntülerine göre saatte 21-75kg/m2 yağış düşeceği gözleniyor. Pazar akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli yağış olması beklenirken fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde ise etkisini azaltması bekleniyor.

Rüzgârın açık deniz seferlerini aksatması, çatı ve tabela uçması, ağaç devrilmesi, denizde dalga yüksekliğini artırarak (2 ila 5m arası) olumsuzluklara neden olması bekleniyor.

Muhtemel olumsuzluklara karşı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İSKİ ve Trafik Müdürlüğü, Atık Yönetim, Beyaz Masa, Destek Hizmetleri, Zabıta Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İETT, İGDAŞ, İDO, Şehir Hatları, ilgili müdürlük personeli muhtemel olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı kriz yönetimi AKOM'dan yönetilecek." (DHA)

En Çok Aranan Haberler