HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fındıklı: "Yaptığımız çalışma, aslında başkanlık döneminin temellerini oluşturacak. Bu hazırladığımız dosyayı en son özet haline getirip Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz"

SİİRT (AA) - AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, "Yaptığımız çalışma, aslında başkanlık döneminin temellerini oluşturacak. Bu hazırladığımız dosyayı en son özet haline getirip Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz." dedi.

Siirt'te "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu"nun ikinci bölümü, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kamu kurum amirleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Fındıklı, Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanlığında düzenlenen forumda, makro anlamda dövizi, cari açığı, işsizlik oranlarını, yatırım ortamlarının iyileştirilmesiyle ilgili 15 yıldır çok ciddi anlamda çalışmalar yaptıklarını, Türkiye'yi 15 yılda 3 kat büyüttüklerini söyledi.

"Mikro anlamda yani şehirler planında görmek istediğimiz Türkiye'nin bu büyümesinde mesela Siirt, gerçekten pay aldı mı, ne kadar aldı, neleri eksik? Böyle bir çalışmaya da ihtiyaç duyduk." diyen Fındıklı, şöyle devam etti:

"Çünkü ne kadar Ankara'dan, bürokrasiden yönetirseniz yönetin, ne kadar bakanınız olursa olsun sahayı en iyi bilen, sahada yaşayan insanların fikirleri çok önemli. Neticede biz siyaset de olsa bir ürün ortaya koyuyoruz. Bunun muhatabı yöredeki halkın kendisidir. Dolayısıyla bu yaptığımız çalışmalarda halk memnun mu, beklentileri nedir, aksayan yönler nedir, bunları yerinde tespit etmek, Siirt özelinde de yerinde tespit etmek üzere genel bir çalışma yapıyoruz."

Çalışmayı yaparken şehrin üniversitesini de bu çalışmaya kattıklarını belirten Fındıklı, şöyle konuştu:

"2019'dan itibaren Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi dediğimiz başkanlık sistemine geçiyor. Yani bundan sonra bakanlar artık vekillerden seçilmeyecek, dışarıdan atanacak. Dolayısıyla şehirdeki siyasi hayatın muhatabı direkt Recep Tayyip Erdoğan olacak. Bizim bu yaptığımız çalışma, aslında başkanlık döneminin temellerini oluşturacak. Bu hazırladığımız dosyayı en son özet haline getirip Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler