HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'teki çocuk gelinin şüpheli ölümü

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen, 13'ünde anne olan ve evinde silahla vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten'in cenazesi, toprağa verildi.

Siirt -Erten'in cenazesi, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundaki otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Pervari'nin Yapraktepe köyüne bağlı Güzelbağ mezrasına getirildi. Cenaze, kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Kayınpeder Tahir Atak,Kürtçe yaptığı konuşmada, gelinin kendisini vurduğunu öne sürerek, "Bizim küçük kız odasına giderken onu yerde görüyor. Bize gelip yengesinin bayıldığını söyledi, biz de hemen koşup gidip baktık, silahla kendini vurduğunu gördük" iddiasında bulundu.

Atak, "Gelinimizin kimlik yaşı küçük olabilir ama gerçek yaşının 18'in üzerinde olduğunu biliyoruz. Gelinimizle oğlumuz, birbirlerini görüp severek evlendi. Onlar birbirini sevip evlenmek istediklerinde biz de onların kararına saygı duyup 3 yıl önce evlendirdik. Torunum 1,5 yaşında, gelinimizin herhangi bir sıkıntısı yoktu" diye konuştu.

Atak'ın akrabası Abdulhamit İpekten ise "Olay, dün öğleden sonra saat 12.00 civarında meydana gelmiş. Kimse silah sesini duymamış. Gelinin gerçek yaşı 17-18 civarındadır. Kimlikte küçük yazılmış ama gerçek yaşı büyüktür. Kendi rızalarıyla evlendiler, daha önce birbirlerini görmüşler" dedi.

Van'ın Çatak ilçesinde yaşarken, ailelerin onayı üzerine bir süre önce Mehmet Atak ile evlendirilen Kader Erten, erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından, Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yapraktepe köyündeki evinde silahla vurulmuş halde bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler