HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silopi'deki terör operasyonu tamamlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası başlatılan operasyon tamamlandı.

Silopi'deki terör operasyonu tamamlandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Silopi'de 18 gün önce yaşanan terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerince başlatılan müşterek operasyon sona erdi.

Güvenlik güçlerinin bugüne kadar 19 teröristi etkisiz hale getirdiği ilçede, yaklaşık bin 550 evde arama yapıldı, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi, 14 barikat kaldırıldı. Operasyonda, 2 roketatar, 4 uzun namlulu silah, 11 el bombası, 16 roketatar mermisi, 11 roketatar sevk fişeği, telsiz ile çok sayıda mermi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Polis ekiplerinin arama tarama faaliyetlerinin devam edeceği ilçede, askeri birlikler ayrılmaya başladı.

Güvenlik kaynakları, sokağa çıkma yasağının ilerleyen günlerde kaldırılacağını bildirdi.

Silopi'de 4 Nisan akşamı PKK'lı teröristlerce zırhlı araca yapılan saldırıda bir polis memuru şehit düşmüş, 4 polis memuru yaralanmıştı. Saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve operasyon başlatılmıştı.

Yüksekova’da 8 PKK’lı teslim oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sona eren operasyonlar kapsamında devam eden çalışmalarda 8 PKK'lı terörist telsim oldu.

Yüksekova'da 13 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte start verilen terörle mücadele kapsamındaki "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" da sonlandırıldı. Operasyonların bitmesine rağmen arama faaliyetleri devam edilen ilçede bugün yapılan güvenlik kontrollerinde 8 kişilik PKK'lı grup daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Nusaybin'de PKK'dan bombalı tuzak: 7 yaralı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5'i asker, 2'si polis 7 güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralandı. Operasyonların yoğunlaştırıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseliyor.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklı barikatların kaldırılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonlar kapsamında bu sabah saatlerinde PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5'i asker, 2'si polis toplam 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı güvenlik görevlilerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Operasyonların yoğunlaştırıldığı Fırat, Abdulkadir Paşa, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde bugün güvenlik güçleri patlayıcı tuzaklı barikatları imha etmeyi sürdürdü. Mahallelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle birlikte dumanların yükseldiği görüldü.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler