HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silvan’da evlerinden çıkan askerlere saldırı: 2 şehit

PKK'lı teröristlerin saldırısında 31 yaşındaki Sinan Uçan ile 26 yaşındaki Tolga Topçuoğlu şehit oldu.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde bu sabah göreve gitmek üzere otomobillerine binen uzman çavuş Sinan Uçan ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'na PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda Uçan ve Topçuoğlu şehit oldu.

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan uzman çavuş Sinan Uçan ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, bu sabah saat 07.00'de göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ndeki evlerinden çıktı.

Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu'na, bir anda ortaya çıkan yüzleri maskeli PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı.

İki asker olay yerinde şehit olurken, teröristler kaçtı. Şehit uzman çavuş Uçan ile astsubay Topçuoğlu'nun cenazeleri otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Polis, 2 askeri şehit eden PKK'lıları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyonbaşlattı. Silvan'ın giriş ve çıkışları tutulurken, operasyonlar sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah saat 07.30'da Diyarbakır Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki askerin, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından çapraz ateş altına alınarak ağır şekilde yaralandıkları kaydedildi. Yaralı askerlerin derhal Silvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildikleri belirtilen açıklamada ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen askerlerin kurtarılamayarak şehit oldukları kaydedildi.

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

ASTSUBAY TOPÇUOĞLU'NUN MALATYA'DAKİ BABA OCAĞINA ACI HABER ULAŞTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun Malatya'daki babaevinde yas var.

Saldırıda şehit edilen 2 askerden biri olan Topçuoğlu'nun merkez Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak'taki evine gelen askeri yetkililer, baba Alaaddin ve Mine Topçuoğlu'na acı haberi verdi. Oğlunun şehit haberini alan babanın metanetini koruduğu gözlendi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Topçuoğlu'nun babaevine Türk bayrağı asıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler