HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği Silvan kalkışmasının önlenmesi çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. 15 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Silvan kaymakanlığı ilçedeki kalkışmayla mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının saat 14.00 itibarıyla kaldırdı.

Diyarbakır Valiliği Silvan kalkışmasının önlenmesi çalışmalarıyla ilgili açıklama yaparken henüz net olmamakla birlikte 15 teröristin etkisiz hale getirilmiş olabileceğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Silvan ilçesinde BTÖ mensuplarınca sokakların bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşların günlük yaşamının, çocuklarımızın eğitim hakkının, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma, vb. eylemlerin devam etmesinden dolayı; bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendekler içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak, 3 kasımdan itibaren Silvan ilçesinde faaliyet planlandığını hatırlattı.

Silvan Kaymakamlığınca 3 kasım saat 5.00'den itibaren Tekel, Konak ve Mescit mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini kaydeden Valilik şöyle devam etti:

"Güvenlik birimlerimizce BTÖ mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan faaliyet esnasında BTÖ mensuplarının silahlı ve bombalı saldırıları sonucu 1 Jandarma Teğmen ve 2 Polis şehit olmuş, yaralanan 1 Uzman Çavuş ve 1 Polis Memurunun ise tedavilerine devam edilmektedir.

BTÖ mensupları ile devam eden çatışmalar sırasında 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Yaralanan vatandaşlardan 2 kişinin tedavilerinede hastanelerimizde devam edilmektedir. Son çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar sonucu meydana gelen çatışmalarda 5 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, 10 BTÖ mensubunun da etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Ayrıca yapılan faaliyet esnasında 22 şahıs gözaltına alınmış, yapılan tahkikatlar neticesinde 1 şahıs tutuklanmış, 20 şahıs serbest bırakılmış, 1 şahsın ise gözaltı işlemi devam etmektedir.

Yapılan çalışmalar esnasında 4 Kaleşnikof tüfek, 2 Tabanca, 1 Mauser Tüfek, 5 Av Tüfeği, 9 şarjör, 709 mermi mühimmatı, 1 el yapımı bomba, 1 Roketatar, 5 Roketatar mühimmatı, Değişik ebat ve çapta elektrik kablosu, 20 kilogram nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde ele geçirilmiştir."

-SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI-

Ayrıca faaliyet yürütülen üç mahallede teröristlerce açılan 22 hendek ve barikatın kapatıldığını duyuran Valilik, "Hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılardan 12 adedi çatışmalar esnasında patlamış, faaliyet sonrası tespit edilen patlayıcılardan 4 adedi yerinde,8 adedi ise güvenli alanda imha edilmiştir. Silvan ilçemizdeki olaylar ile ilgili soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmektedir. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre içerisinde Silvan Kaymakamlığınca bölgede bulunan vatandaşlarımıza ekmek ve gıda yardımlarında bulunulmuş, barınma ihtiyacı olan ailelere gerekli destek verilmiştir.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sırasında zarar gören vatandaşların bu zararları, Silvan Kaymakamlığınca oluşturulacak Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenerek ilgililere ödeme yapılacaktır" dedi.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasını müteakip huzur ve güven ortamı yeniden tesis edilerek Silvan Kaymakamlığınca saat 14.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı belirtilirken açıklama şöyle sona erdi:

"Vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve faaliyet süresince güvenlik görevlilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunmalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir." (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler