HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silvan’da yaralanan askerlerden 1’i şehit oldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada yaralanan 2'i askerden 1'i şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününe girdiği Silvan ilçesinde dün yaşanan sessizlik bugün sabah saatlerinde yerini çatışmaya bıraktı.

Saat 05.00'da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren çatışmada, terör örgütü mensupları ile sıcak temas yaşanırken, 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan teğmen Altuğ Tek (24), helikopterle getirildiği 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Diğer yaralı asker ise İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından aynı hastaneye sevk edildi. Yaralılardan teğmen Altuğ Tek, burada yapılan yoğun müdahaleye rağmen hayatını kaybederek, şehit oldu.

SİLVAN'DA BÜYÜK OPERASYON

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatlardın kaldırılması için 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağında 9'uncu güne girilirken, bugün sabah saatlerinde helikopter ve tankların da kullanıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Silvan'da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, dün sokağa çıkma yasağının bulunduğu bölgeye 3 HDP milletvekilinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini ve o bölgede yaşayan herkesin hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Silvan İlçesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel Mahallelerinde uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün 9'uncu gününe girdi. Sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Askerlerin tanklar ile katıldığı ve havadan helikopter desteğinde gerçekleştirilen operasyonda, zaman zaman çatışma ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Çatışmaların olduğu bölgelere ambulanslar sevk edilirken, ilçede özellikle operasyonun yapıldığı 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tankların konuşlandırıldığı gözlendi.

HDP'Lİ UCA: ARKADAŞLARIMIZLA İTRİBATIMIZ KESİLDİ

Silvan'da bulunan HDP Diyarbakır Miletvekili Feleknas Uca, yasağın uygulandığı bölgelere dün HDP Diyarbakır Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Nursel Aydoğan ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile eski Milletvekili Ayla Akat Ata'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin canlı kalkan olarak girdiğini söyledi. Uca, bölgedeki insanların hayatlarından endişe ettiklerini söyledi. HDP'li Uca, "Başlatılan operasyon ile oradaki halk ve arkadaşlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir" diye konuştu.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan, Silvan'da operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren taksici Mehmet Gündüz ve Yakup Sinba adlı kişiler dün akşam saatlerinde HDP Milletvekilleri ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in de katıldığı bir tören ile toprağa verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler