HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da 3 belde birleştirildi

Türkiye’nin belde rekortmeni Kütahya'nın Simav ilçesinde, nüfusları iki binin altına düşen Öreğler ve Çaysimav beldeleri, Demirciköy ile birleşerek Yeşilkent adını aldı.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün de onayladığı bin 500 nüfuslu Demirciköy, 850 nüfuslu Öreğler ile 650 nüfuslu Çaysimav beldeleri, 29 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlere Yeşilkent ismiyle girmeye hak kazandı.

Demirciköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Turan Sümer’in ev sahipliğinde bir araya gelen Öreğler’in MHP’li Belediye Başkanı Özden Akçay ile Çaysimav’ın bağımsız Belediye Başkanı Emin Ceylan Yeşilkent adını almalarını kamuoyuna birlikte açıkladı.

Büyükşehir Yasası kapsamında birleşerek 3 bin nüfusa ulaşan her üç beldenin Yeşilkent adı altında birleşmesi hem belediye başkanlarını hem de vatandaşları memnun etti. Vatandaşlar, Yeşilkent adı altında birleşmekten duydukları memnuniyeti belediye başkanlarını tebrik ederek dile getirdi.

Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, Yeşilkent isminin her üç beldeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Öreğler Belediye Başkanı Özden Akçay, birleşmek suretiyle köy olmaktan kurtulduklarını ve Yeşilkent adının her üç beldeye de yakıştığını söyledi.

Çaysimav Belediye Başkanı Emin Ceylan, üç belediyenin Yeşilkent adı altında güçlerini birleştirdiğini kaydetti.

21 beldesiyle Türkiye rekortmeni Kütahya Simav’da Büyükşehir yasası kapsamında 17 belde nüfusu 2 binin altına düştüğü için 29 Mart 2014’deki yerel seçimlere belde yerine köy olarak katılabilecek.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler