HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınav çetesine 19 tutuklama!

İzmir Emniyeti'nin sekiz ilde terör örgütü KCK bağlantılı sınav çetesine düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan üçü kadın 34 kişi, önceki gün adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 29'u, savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken aralarında Dicle Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan örgüt elebaşı E.T.'nin de bulunduğu 19 kişi tutuklandı, 15 zanlı ise serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, İzmir merkezli Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Gaziantep, Batman, İstanbul ve Ankara'da düzenlediği operasyonda, başarılı kişileri joker olarak kullanarak başka kişilerin yerine sınavlara sokan şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

Diğer illerde gözaltına alınarak İzmir'e getirilen joker ve şebeke elebaşı zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemler, yaklaşık 20 saat sürdü. 34 zanlıdan beşi savcılık tarafından serbest bırakılırken 29'u, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedildi. Mahkeme heyeti, 19 zanlıyı tutuklarken 10'unu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Elebaşı E.T.'nin de tutuklananlar arasında bulunduğu öğrenildi. Bu arada soruşturmanın geriye yönelik devam ettiği, önümüzdeki günlerde yeni operasyonlar olabileceği kaydedildi.

(CHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler