HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınavsız memur alımı yapacak kurumlar listesi

Sınavsız memur alımıyla ilgili farklı birçok yorum bulunuyor. Hangi kurumlar sınavsız memur alımı yapacaklar? İşte tüm detaylar haberimizde!

Sınavsız memur alımı yapacak kurumlar listesi

Sınavsız memur alımı yapılacaktır. Fakat alımların büyük bir kısmı mülakat sınavı yapılarak alınacaktır. Sınavsız memur alımına her başvuran kişinin kabul edilmesi söz konusu olmadığı için sınavsız olsa da bazı kriterlerin değerlendirilmesi elbette gerekmektedir. Mülakat sınavları sınavsız memur olmak isteyen adaylar için büyük önem arz etmektedir. Mülakatta sorulacak olan sorulardan hiçbirisinin bir netliği yoktur. Mülakata girmeden önce sorulacak olan soruları kestirmek neredeyse imkânsızdır. Burada sorulan sorular memur olup olmamanızı belirleyecektir. Mülakatın yanında kurumlar sizin sabıka kaydınızı merak eder. Sabıka kaydının haricinde tüm güvenlik soruşturmalarınız yapılır. Eğer güvenlik soruşturması açısından bir sıkıntınız var ise memur olmanız imkânsızdır. Devletin kurumlarına yapılacak olan bir alım olduğu için tüm güvenlik bilgilerinize rahatlıkla ulaşabilirler.

Sınavsız Memur Alımları Ne Zaman?

Sınavsız memur alımları için net bir zaman belirlenmemiştir. Tüm kurumların alımları aynı zamanda yapması gibi bir zorunluluk yoktur. Her kurum istediği zaman bildirge yayımlayarak sınavsız memur alımı yapabilir. Bu sebepten dolayı sınavsız memur alımı yapacak olan kurumlardan hangisine başvuru yapacaksanız, o kurumun internet sayfasını düzenli olarak takip etmeniz gerekir. İnternet sayfalarının duyuru bölümlerinde bu bilgi mutlaka yayımlanacaktır. Alımların ne zaman olacağı belli olmadığı için çok dikkatli olmanız gerekmektedir.

Sınavsız Memur Alımı Yapacak Kurumların Listesi
-Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,
-TBMM Memurlukları,
-Bakan Yardımcılıkları,
-Başbakan Başmüşavirleri,
-Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,
-TOKİ,
-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,
-Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,
-TUİK,
-AB Bakanlığı Memurlukları,
-Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu
-Bakanlar Kurulu Sekreterliği,
-Milli Savunma Bakanlığı,
-Özel Kalem Müdürlükleri,
-Vali Kadroları,
-Diyanet,
-MİT,
-Milli Savunma Bakanlığı,
-Anayasa Mahkemesi.

Ülkemizde darbe girişimi temizliği sırasında binlerce memur işten çıkarıldı. Çıkarılan memurların yanı sıra hali hazırda sürekli memurlar işlerinden çıkarıyorlar. Bu diğer vatandaşlar için bir fırsat haline geliyor. Sayısı 100 binlere ulaşacak olan memur işinden çıkarıldı. Memur olup devlet bünyesinde hizmet vermek için can atan binlerce vatandaş da bulunmaktadır. Askeriye, emniyet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sözleşmeli öğretmen sınavsız memur alımı yapacak kurumlar arasında bu kurumlar da yer alıyor. Türkiye’de yaşanan olaylar ne kadar kötü de olsa da, kamu çalışanları içerisinde bulunan yapılanma yok ediliyor. İşten çıkarılan bu kadar adamın yerinin boşalması sınavsız memur olmak isteyenler için büyük bir fırsat. Memur olmak isteyen tüm vatandaşlar bu fırsattan faydalanmalıdır.

MEMUR ALIM BAŞVURULARI SÜRENLER
-Adalet Bakanlığı: 2200 personel
-Sosyal Güvenlik Kurumu: 60 personel
-Kültür ve Turizm Bakanlığı: 400 personel
-İller Bankası: 200 personel

ÖSYM KPSS ŞARTI OLMADAN SÖZLEŞME
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
-Emniyet Genel Müdürlüğü: 3000 personel

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler