HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınavsız memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte KPSS'siz memur alımı yapacak kurumlar listesi

Sınavsız memur alımı yapan kurumlar hangileri merak ediliyor. Devlet kadrolarında görev almak isteyenler, KPSS'siz memur alımı yapacak kurumlar listesini araştırıyor. İşte konu hakkında detaylar...

Sınavsız memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte KPSS'siz memur alımı yapacak kurumlar listesi

​KPSS'siz memur alımı konusundaki gelişmeler, iş bekleyen binlerce aday tarafından merak ediliyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal ilan edilmesinin ardından yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnameler sonrasında ve yapılan operasyonlar sonrasında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı tespit edilenler devlet kadrolarından temizlenmeye başladı. Bu nedenle kadrolarda boşluklar meydana gelirken, sınavsız memur alımı konusu da gündeme geldi. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar konusunda yaşanan gelişmeler vatandaşları da hayli meraklandırdı. İş bekleyen, devlet kadrolarında yer almak ve çalışmak isteyen binlerce kişi, sınavsız memur alımı yapan kurumlar hangileri merak ediyor. Kamu tarihinin en büyük personel alımı için düğmeye basılırken, sınavsız memur alımı yapan kurumlar da belli oldu. Haberimizden sınavsız memur alımı yapan kurumları öğrenebilirsiniz. İşte detaylar...

SINAVSIZ MEMUR ALIMI NASIL YAPILACAK?

Sınavsız memur alımı yapan kurumların belli olmasının ardından bu kurumlarda çalışmak isteyenler, konuyu araştırmaya başladı. Öncelikle bu alımlarda da KPSS'ye giren adayların şanslarının yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar, alımlar hakkında ilanları kurumun kendi internet sitesinden takip etmek gerekiyor. Bu nedenle sınavsız memur alımı konusunda aranan kriterler kurumdan kuruma değişiklik gösterebiliyor.

SINAVSIZ MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

Sınavsız memur alımı yapan kurumlar belli oldu. Buna göre; 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecek. Burada başvuru yapanlardan belirli kriterlere uymaları/taşımaları istenecek.

Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Memurlukları, TBMM Memurlukları, Bakan Yardımcılıkları, Başbakan Başmüşavirleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları, TOKİ, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları, Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu, TUİK, AB Bakanlığı Memurlukları, Bakanlar Kurulu Sekreterliği, Milli Savunma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Savunma Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Özel Kalem Müdürlükleri, Vali Kadroları sınavsız memur alımı yapan kurumlar olarak belirlenmiş durumda.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler