HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sincan Metrosu'nun açılışı su baskını gerekçesiyle ertelendi

Sincan Metrosunun açılışı bir kez daha ertelendi.

Sincan Metrosu'nun açılışı su baskını gerekçesiyle ertelendi

Bu ertelenmeye gerekçe olarak ise Macunköy depo sahasında bulunan vagonların su altında kalması gösterildi. CHP de konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankaralıları, yıllarca bir yılan hikayesi sarmalında tazelediği boş vaatlerle oyaladığı metro inşaatları bitirilemeyerek, başladıktan 11 yıl sonra, 2011 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredilmiştir.

29 Ekim 2013 tarihine yetiştirileceği açıklanmasına karşın, bitirilemeyen Sincan Metrosunun açılışı hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde kendince yeni müjdeler vermişse de basında da yer aldığı üzere metronun açılışı bir kez daha ertelenmiştir.

Bu son ertelenme gerekçesi olarak, 25 Aralık 2013 tarihinde Anadolu Bulvarı Mehmet Akif Ersoy köprüsünün altından geçen ana iletim su hattı borusunun patlayarak Macunköy depo sahasında bulunan vagonların su altında kalması ileri sürülmüş ve yetkililerce yalanlanmamış, aksine yetkililerin açıklamalarıyla bu bilgi teyit edilmiş bulunmaktadır" dedi.

Gök, şu sorulara yanıt istedi:

"Macunköy depo sahasının yer seçimi kim tarafından, ne zaman yapılmıştır? Depo sahasında kaç vagon bulunmaktadır? Vagonlar ne zamandan beri sahada bekletilmektedir? Test edilen ve edilmeyen vagon sayısı nedir? Depo sahasının yer seçiminde ve sonrasında, sel, yangın gibi tehlikelere karşı korunaklı duruma getirilmesi neden sağlanmamıştır. Sahada bekletilen vagonlarla ilgili herhangi bir sigorta işlemi yapılmış mıdır? Macunköy depo sahası halen kimin mülkiyetinde bulunmaktadır? Hasar gören vagonların tüm donanımlarıyla onarımı mümkün müdür? Can ve mal güvenliği açısından sakıncaları ele alınarak incelenmekte midir? Bu konularda bir soruşturma başlatacak mısınız?" (ANKA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler