HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınır kapılarında tır kuyruğu

Yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen tırlar, Kapıkule Sınır Kapısı'nda 19, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometre kuyruk oluşturdu

EDİRNE (AA) - Avrupa'ya çıkış yapmak isteyen tırlar, sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

İhracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır şoförleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruk oluşturdu.

Tır kuyruğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda 19, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometreyi buldu.

Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 750, Hamzabeyli Sınır Kapısı önünde ise yaklaşık 320 tır, yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

- "Kalıcı çözüm istiyoruz"

Tır şoförü Reşit Sağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 saattir sırada beklediğini söyledi.

Varış noktasının Romanya olduğunu aktaran Sağ, "Bulgaristan'daki gümrükte sistem sorunu varmış. Bundan dolayı sırada bekliyoruz günlerdir. Tabii bu kuyruk hep olan bir şey. Biz bu duruma kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sırada beklerken bizim en büyük sorunumuz uykusuzluk, onun yanında yemek ihtiyacımızı da karşılayamıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan Mart da 3 gündür sırada beklediğini, uzayan kuyrukların tır şoförlerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Uzun süredir kuyruktayız. Bulgar tarafında bir sorun varmış, bundan dolayı beklediğimizi biliyoruz. Sırada beklerken uyuyamıyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bizim için bunlar hep sorun oluyor." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler