HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınır tellerini kesen 2 YDGH üyesi tutuklandı

Mardin'de sınır tellerini sökmeye çalışılan gruba müdahale edilmesi sonucu çıkan olaylarda 6 polisin yaralanması ve resmi araçların hasar gördüğü olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin tutuklandı.

MARDİN (CİHAN)- Mardin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Nusaybin ilçesi Kamışlı sınırında inşa edilen takviye fiziki güvenlik engelini protesto etmek amacıyla, yaklaşık bin 700 kişilik grubun basın açıklaması yapacağı sırada terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H mensubu gruplar tarafından sınır tellerinin kesilmesi ve sınır hattına zarar verilmeye başlanılması üzerine emniyet güçleri tarafından gerekli müdahaleler yapılarak grubun dağıtıldığı ifade edildi.

İlçe genelinde ara ara toplanan yüzleri kapalı gruplar tarafından güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik yoğun şekilde taşlı, molotof bombalı ve havai fişekli saldırılarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, gruplara müdahale eden 6 personelin çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığı, resmi araçlarında maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

Bahse konu olaylara katıldığı ve güvenlik güçleri ve araçlarına yönelik molotof bombalı, taşlı ve havai fişekli saldırılarda bulunduğu tespit edilen K.A. ve İ.A. 2 kişi polisin düzenlediği operasyon ardından yakalanarak göz altına alındığı belirtilen açıklamada, "Haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiştir." denildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler