HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınırda kriz sona erdi

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın krize neden olan dozvola ( yol geçiş) belgelerinin 120 bin adedini Türkiye’ ye göndermesiyle sorun çözüldü.

Sınırda kriz sona erdi

Kapıkule ile Bulgaristan arasında yaşanan TIR geçiş belgesi olan dozvola sorunu 14 gün sonra çözüldü. Bulgaristan, daha önceki anlaşmalar gereği Türkiye'ye vermesi gereken dozvolayı göndermediğinden yaşanan sorun anlaşmalı olarak sonlandırıldı.

Bulgaristan 14 günün sonunda kapılarını açtı. Bulgaristan'ın Türkiye'ye gönderdiği 120 bin dozvola ile sorun çözüme kavuşmuş oldu.

Yaşanan gelişme ile TIR şoförlerinin taşıdığı gıda ürünleri bozulsa da sorunun çözülmesiyle mutlu oldukları gözlendi. TIR şoförü Osman Sevim, Bulgaristan'ın kapıları açmasıyla geçişlerin başladığını belirterek, kapıların açılmasını 14 günden beri beklediklerini söyledi.

Züher Pala isimli TIR şoförü de Almanya'ya sebze götürdüğünü belirterek, 4 günden beri Kapıkule'de beklediğini söyledi. Yaşanan krizin kendileri için sıkıntıya neden olduğunu ifade eden Pala, ürünü bozulmadan yerine yetiştirmek için yol alacağını ifade etti.

Bulgaristan ile Kapıkule arasında sorunun şimdilik son bulduğu bildirilirken, TIR şoförlerinin ileride tekrar sorun yaşamaktan tedirgin oldukları gözlendi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler