HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sınırda teyakkuz: Kule nöbetleri kaldırıldı

Türkiye'nin Suriye sınırındaki bazı yerleşim yerlerinin PYD’nin kontrolüne geçmesi ve son günlerde artan hududa tecavüz olayları TSK’yı harekete geçirdi.

Sınırda teyakkuz: Kule nöbetleri kaldırıldı

Özellikle Ceylanpınar, Akçakale, Suruç’taki sınır hattında nöbet tutan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlikler için riskli noktalarda “kule nöbeti” geçici olarak kaldırıldı. Askerler, bu noktalardaki nöbetlerini zırhlı kobra ve akrep araçlarının içinde devriye yaparak tutacak. Bu araçların henüz ulaşmadığı sınır hatlarında ise mevzilerden çıkılmayacak. Sınır hattındaki askeri birliklere akrep ve kobra zırhlı araçları sevk edilmeye başlandı.

TSK: 'Suriye'den TTZA'ya 10-15 el ateş edildi'

Genelkurmay Başkanlığı, saat 02.25'te Suriye tarafından Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA)'ya ateş açıldığını ve açılan ateşe karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadele yer verildi; "Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 02.25’te hudut hattında görev yapan Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA)’ya, Suriye tarafından yeri tespit edilemeyen noktalardan, yaklaşık 10-15 el ateş edilmiştir. Aynı bölgede görev yapan Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) tarafından ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde, ateş edilerek karşılık verilmiştir."

**Suriye'de müthiş iddia

**

CEPHANELERİ SAYIN

Edinilen bilgiye göre sınırda görev yapan takım karakollarının bağlı bulunduğu bölüklere, “Malzemeleri ve cephaneleri gözden geçirin, eksikleri acil rapor edin” emri de iletildi. Emir üzerine askeri birliklerde yoğun bir envanter taraması başlatıldı. Kullanılan ve yedek olarak depolarda tutulan termal kameralar, gece görüş dürbünleri, telsizler ve kara gözetleme radarları tek tek kontrol edildi. Eksiği bulunan malzemeler tutanakla karakollardan alınarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bakım merkezlerine gönderildi.

1 ÖLÜ 18 YARALI

Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmalar esnasında Türkiye topraklarına da giren kurşunlar, 1 kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına neden oldu. Suriyeli kaçakçılar da bu zamana kadar 18 Türk askerini yaraladı. Geçen çarşamba günü de Ceylanpınar’daki hudut karakoluna 2 adet RPG roketatar mermisi isabet etti. Genelkurmay’dan, “Bölücü terör örgütü mevzisinden saldırıldı” açıklaması yapıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler