HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sinop'ta öğretmen eylemine polis müdahale edince olay çıktı

Sinop'ta iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak isteyince, polis gruba müdahale etti.

Çıkan olaylarda polis, biber gazı sıktı. Bir çok öğretmen gazdan etkilenirken, bir kişinin başına da biber gazı fişeği isabet ederek yaralandı.

Bugün Sinop'ta Öğretmenevi önünde eğitimde yaşanan sorunlar gerekçesiyle bir grup eğitimci, iş bırakma eylemi yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen grup, Valilik binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Türkiye Kamu-Sen Sinop İl Başkanı Metin Süren, Türk Eğitim-Sen Sinop Şube Başkanı Turgay Şen, KESK Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi başkanlığındaki grubun, 'Siyasi kadrolaşma ve zorunlu rotasyon girişimlerine son verilmesi, eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül’de grevdeyiz" sloganı ile basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi.

Polisle grup arasında tartışma çıktı. Olayların büyümesi üzerine polis gruba biber gazı ve tazyikli su sıktı. Bir kadın gösterici, polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanarak Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir çok kişi de biber gazından etkilendi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler