HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şirin Baba Cuma namazında

Şirin Baba Cuma namazında

Şirin Baba Cuma'da, Şirinler "La ilahe illallah, Allahü ekber" sloganı atıyor.

Popüler çizgi film Şirinler'in Türkiye'deki bazı TV kanallarında "İslami usul"de yayınlandığına dikkat çekildi. Alman Deutche Welle, Türkiye'deki bazı "İslami TV kanalları"nın Şirinler çizgi filmini "Müslüman Şirinler"e uyarladığına dikkat çekerken "Şirin Baba'nın Cuma namazına gittiği" Türkiye'deki versiyonda filmde "laylaylaylay" nağmelerinin de "La ilahe illallah, Allahü ekber"e dönüştüğüne işaret etti.

Alman yayın kurumu DW, 1980'li yılların popüler çizgi filmi Şirinler'in günümüzde "Müslüman Şirinler"e uyarlandığını belirttiği haberinde, "'Mümin Şirinler'de, Şirin Baba Cuma namazına gidiyor, 'Allah rahatlık versin' gibi replikler kullanılıyor, 'laylaylaylay' nağmeleri de 'La ilahe illallah, Allahü ekber'e dönüşüyor" denildi.

Şirinler'in komünist bir yaşam biçimini temsil ettiği iddialarına da yer verilen haberde şöyle denildi:

"Şirinlerin orijinal ismi 'Schtroumpfs' idi. Konuştukları dil ve isimleri bir dil sürçmesi sonucu oluştu. İngilizce ismi 'Smurfs' olarak bilinen Şirinler bir dönem komünist propagandası yaptığına dair eleştiriler ile de karşılaştı. Şirinler'in komünist olduğu iddiaları ise 'Smurf' kelimesinin 'kızıl bayrak altında yaşayan küçük adam' anlamına geldiğine dair söylentilerle birlikte Şirinler'in yaşam biçimi ile komünist değerlerin arasında paralellik kurmak mümkün. Komün şeklinde ve maddiyattan uzak yaşamaları, para biriminin olmaması, 'Şirinköy'de herhangi bir tapınağın olmaması, herkesin eşit olması ve kolektif çalışmaları, bu tür iddiaların gerçeklik payı taşıdığı şeklinde yorumlanabilir."

DW, Gargamel isimli kötü karakterin ise sadece maddiyat üzerine kurulu yapısının ve sürekli Şirinler'in yaşadığı köyü bulmak istemesinin, kapitalist ve emperyalist dünyayı temsil ettiğini belirttiği haberinde, kendi şatosunda birlikte yaşadığı ve sağ kolu olan kedisi Azman'ın ise kapitalist dünyanın peşinden gelen ülkeleri sembolize ettiği söyleniyor" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler