HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak-Cizre'de saldırı: Sağlık Bakanlığı alarm verdi

Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamadan sonra Sağlık Bakanlığı alarm verdi...

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. Bakanlık, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiğini duyurdu.

_

Sağlık Bakanı: Şehitlerimiz var, 4'ü ağır 70 yaralı tedavi altında..._

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizreİlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçakambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir.

Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. (İHA)

NELER YAŞANIYOR?

Şırnak'taki hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 45 kişi yaralandı. Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluşurken, Şırnak-Cizre karayolu ulaşıma kapatıldı. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken yaralılar hastaneye sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ŞEHİT SAYISI ARTIYOR

Saatler ilerledikçe acı haberler gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre ağır 3 yaralı daha şehit oldu. Şehit sayısı 11'e yükselirken yaralı sayısı da 77 olarak belirtildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı geldiğini açıkladı. Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "26 Ağustos 2016 tarihinde Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler