HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak şehitlerine hakaret etmişti, karar çıktı

Bodrum’da yaşayan 54 yaşındaki A.K., Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan 13 askere yönelik olarak Facebook hesabından yaptığı paylaşımları nedeniyle gözaltına alındı. Bugün hakim karşısına çıkan A.K tutuklandı. Bu arada kısa sürede sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. A.K., daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.

Şırnak şehitlerine hakaret etmişti, karar çıktı

Alınan bilgiye göre, A.K. hakkında, Şırnak'ta dün meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit olmasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma başlatıldı. Aktivisit olduğunu savunan şahsın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar büyük tepki gördü.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, A.K'ye yönelik "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından resen soruşturma açtı.

A.K, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. A.K bugün adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinden sonra mahkemeye çıkarılan Ayhan K, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ve "devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamak" suçlarından tutuklandı.

DHA'nın haberine göre A.K., daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti.


En Çok Aranan Haberler