HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak Valiliği: 10 PKK'lı terörist öldürüldü

Cizre'deki bodrum katı ve buraya tünellerle bağlı 5 binanın bodrum katına operasyon yapıldı. Operasyonda 60 PKK'lının öldürüldüğü belirtiliyor. Valilik ise '10 PKK'lı öldürüldü' açıklaması yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 terörist etkisiz hale getirildi" ifadesine yer verildi.

TÜNELLERLE BAĞLANMIŞ BİNALAR

Günlerdir ambulans bekleyen yaralıların olduğu belirtilen Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün akşam 17.00 - 19.00 saatleri arasında operasyon düzenlendi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, asker ve polisin müşterek olarak gerçekleştirdiği operasyon daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve buraya tünellerle bağlı beş binanın bodrum katına yönelik olarak düzenlendi.

60 ÖLÜ İDDİASI

TRT Haber gece yarısı bülteninde, Cizre’de gün boyu yapılan operasyonlarda 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

Sosyal medyada operasyonun yaralıların bulunduğu bodrum katına yapıldığı iddiaları üzerine HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “O bölgeyle iletişimimiz bir süredir kesikti. Bilgi alamıyoruz” dedi. Cizre’de bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da “60 kişinin olduğu başka bir ev vardı. O eve operasyon düzenlenebilir. Bilgi almaya çalışıyorum” diye konuştu.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, kaygılı olduklarını ve bilgi almaya çalıştıklarını vurguladı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise İçişleri Bakanlığı’nı telefonla aradığını, bakanlık yetkililerinden dönüş yapılmasını beklediğini kaydetti.

Bodrum katına operasyon düzenlendiğini TRT Haber son dakika olarak geçti.

HABER YAYINDAN KALDIRILDI

TRT Haber, dün gece saatlerinde (7 Şubat 2016) televizyonda "son dakika" bandıyla duyurduğu ve internet sitesinde de yayımladığı, "Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yaralıların bulunduğu belirtilen bodrum kata düzenlenen operasyonda 60 PKK mensubunun öldürüldüğü iddiasına" ilişkin haberini internet sitesinden kaldırdı. Haberin linkine tıklandığında aranan sayfanın bulunamadığı hatası veriyor.

HDP'Lİ VEKİL: BİLGİLER NE KADAR DOĞRU BİLMİYORUZ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise gece haberin duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada olayın ne kadar doğru olduğunu bilmediklerini belirtti.

SARIYILDIZ: 30 KİŞİ YANMIŞ

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de katliam yapıldığını söyledi. Cizre'den bilgi veren Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, "Bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok.'' dedi.

"62 İNSAN VARDI"

Henüz detayların kendilerine ulaşmadığını belirten Sarıyıldız Cizre'deki son duruma ilişkin şu bilgileri verdi: "Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Şimdi de Petrol'un arkasındaki evde 30'a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bize ulaştı."

CİZRE'DE ŞİDDETLİ PATLAMA

Şırnak'ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde, HDP'liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli bir patlama oldu.

Cizre'de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu. Bu sabah saatlerinde Cizre Belediyesi'nden 2 cenaze nakil aracının Cudi Mahallesi'ne gönderildiği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de hendek ve barikatların bulunmadığı Şah, Kale, Dicle, Dağkapı ve Alibey mahallelerinde oturanların 3 günden bu yana kapalı olan fırın ve marketler nedeniyle sıkıntı çektikleri kaydedildi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler