HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta askeri helikopter düştü! 13 şehit

Şırnak Şenoba'dan havalanan Cougar tipi helikopter kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. TSK yaptığı açıklamada 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. Düşen helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş bulunuyordu. Kurtarma ekipleri kaza yerine ulaştıktan sonra ilk etapta 11 şehidin cenazesine ulaşıldı. Ardından 2 şehidin cenazesi de bulundu. Öte yandan kazayla ilgili şoke eden ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak düşen aralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 askerin şehit olduğu elim helikopter kazasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Helikopterin yüksek gerilim hatlarına takıldıktan sonra 300 metre yükseklikten yere çakıldığı, çıkan yangında içerisinde bulunan mühimmatın da patladığı ifade edildi. Tümgeneral Aydın ve beraberindekilerin üs bölgelerini denetlemeye gittikleri, akşam Şenoba’da iftar açtıktan sonra birliğe dönüşe geçtikleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi. Helikopterin düştüğü alan ile yüksek gerilim hattı arasında yaklaşık 200 metre mesafe bulunduğu belirtiliyor.

Şırnak Valiliği’nin açıklamasına göre Cougar tipi Helikopter Şenoba’dan üs bölgelerini denetlemek için yeniden havalandıktan yaklaşık 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Helikopterin radarda kaybolmasından kısa süre sonra düştüğü anlaşıldı. Kurtarma ekipleri kaza yerine ulaştıktan sonra ilk etapta 11 şehidin cenazesine ulaşıldı. Ardından 2 şehidin cenazesi de bulundu.

300 METREDEN YERE ÇAKILDI

Saat 20.55 sıralarında geçtiği vadininÿher iki yamacında bulunan yüksek gerilim direklerine bağlı tellere takılan Couger tipi helikopter, ekseni etrafından dönerek yaklaşık 300 metre yükseklikten yere çakıldı. Alev alan helikopterde mühimmat infilak etti. Parçalanan helikopterdeki personelin tamamı şehit düştü.


**_200 METRE ÖTEDE BULDU

_**

AA'nın haberine göre arazinin tepesinde bulunan yüksek gerilim hattına çarpan helikoptere ait parçalar alt taraflara yayıldı. Helikopterin düştüğü alan ile yüksek gerilim hattı arasında yaklaşık 200 metre olduğu belirlendi. Çarpmanın etkisiyle yüksek gerilim hattındaki tellerinin bir kısmının koptuğu, kopan tellerin bir bölümünün de hattın üstünde sarktığı tespit edildi.

VADİDEN GEÇEN NEHRİN DİĞER KIYISINA DÜŞTÜ

Düşen helikopter, anayoldan yaklaşık 3 kilometre vadi içerisine düştüğünü belirten yetkililer, helikopterin Şenoba Beldesi’nin içinden geçen nehrin diğer kıyısına düştüğünü, gece şartlarında bu yüzden enkaza geç ulaştığını söyledi.

GÜVENLİK KORUCULARI VE KÖYLÜLER YARDIMA KOŞTU

Helikopterin düşmesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucuları ve çok sayıda köylü, enkaza ulaşmak için arama kurtarma birliklerine yardımcı olmak için olay bölgesine geldi. AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede intikal etti. Helikopterin düştüğü bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Olay yeri inceleme ekipleri şehitlerin cenazelerinin hastanelere taşınmasının ardından başladığı çalışmalarına halen devam ediyor.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Genelkurmay’ın açıklamasında, “Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalkan ve 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, TSK ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz” denildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ...

Şehit düşen askerler ve rütbeleri de şöyle:

“Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal.”

DÜŞEN HELİKOPTERİN ENKAZI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir askeri helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından kurul üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı.

Helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesiyle meydana gelen elim kazada can kayıpları da olmasından derin üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şehit askerlere Allah'tan rahmet dilediği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a başsağlığı dileklerini ilettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza dolayısıyla mesaj yayımladı.

13 askerin şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bölgedeki operasyonları yöneten bir Tümgeneralimiz ile çeşitli rütbelerden subaylarımızın da aralarında yer aldığı bu kayıplarımızın acısını, milletimizle birlikte derinden yaşıyoruz. Terörle mücadelede son aylarda çok büyük başarılar elde etmemizi sağlayan bu askerlerimizin kahramanlıklarını, ülke ve millet olarak asla unutmayacağız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor; şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum."

Şırnak'ta düşen askeri helikopterin enkazı gün ağarınca ortaya çıktı

BAKANLAR ŞIRNAK’A GİTTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Şırnak’a gitti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a helikopterin düştüğüne ilişkin ilk bilginin, Beştepe’de MGK toplantısının ardından MGK üyelerine verilen iftar esnasında ulaştığını açıkladı. Erdoğan’ın şehit askerlere Allah’tan rahmet temennisi eşliğinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a başsağlığı dileklerini de ilettiği kaydedildi.

AYDIN FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Dağı’nda PKK’lı teröristlere yönelik 19 Nisan’da başlatılan ve Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın sevk ve idaresinde yürütülen “Şehit Binbaşı Ahmet Karaman-2” operasyonun devam ettiği bölgede incelemede bulunduğu sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a operasyon hakkında bilgi vermişti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tümgeneral Aydın ile de telefonda görüşmüştü.

Tümgeneral Aydoğan Aydın, tuğgeneralken 15 Temmuz 2016’da darbe teşebbüsü sırasında Güneydoğuda teröristlerle mücedele eden birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek, bir üst rütbeye tümgenaralliğe terfi etmiş ve 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’na atanmıştı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: YÜREĞİMİZE KOR ATEŞLER DÜŞTÜ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek acı kazadan sonra Twitter'dan bir açıklama yaptı ve "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." mesajını paylaştı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

BİNALİ YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askere ilişkin taziye mesajı yayınladı. Başbakan Yıldırım’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugün akşam saatlerinde, Şırnak Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait bir helikopterin, yüksek gerilim hatlarına takılarak kaza kırıma uğraması sonucu, helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Bizleri derin bir acıya boğan bu elim olayda, şehit olan kahraman vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Şehitlerimizin kederli aileleri ve yakınları başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum."

KILIÇDAROĞLU: ŞEHİT OLAN 13 ASKERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından, Şırnak’ta 13 askeri personeli taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin, "Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

ENKAZA ULAŞILDI, ŞEHİT 10 ASKERİN CENAZESİ GETİRİLDİ

UMKE, AFAD ve sağlık ekiplerinin helikopterin enkazına ulaştığı, çıkarılan 10 şehit cenazesinin ise ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildiği ifade edildi. 3 askerin ise cenazelerinin getirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler