HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta PKK polisle çatıştı: 2 kadın yaralı

Şırnak PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları ile polisler arasında silahlı çatışma çıktı.

Çatışmada sırasında çevredeki evlerinde bulunan 2 kadın, kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı.

Şırnak'ta dün gece YDG-H'liler güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için Yeşilyurt, Dicle, Bahçelievler ve Vakıfkent mahallelerindeki sokaklara hendekler kazılıp, barikatlar kurdu. Bölgeye giden polis ekiplerine ise uzun namlulu silahlarla ateş açılıp, el yapımı patlayıcı, molotof ve havai fişekli saldırılarda bulundu. Polis ekipleri de terörist gruba ateşle karşılık verdi.

Gece boyunca özellikle Vakıfkent Mahallesi'nden silah ve patlama sesleri duyuldu. Olaylar sırasında bölgede evlerinde bulunan Fatma Hakseven ile Fatma Babat adlı iki kadın, kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altını alınırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bugün saat 06.00'ya kadar aralıklarla süren olayların ardından havanın aydınlanmasıyla birlikte mahallelerle durum normale döndü.

ELAZIĞ'DA ÇATIŞMA

Elazığ'ın Arıcak İlçesi'ne sızan PKK'lı teröristler ile geçici köy korucuları arasında bu sabah çatışma çıktı. Teröristler çatışmadan sonra dağlık alana kaçarken, karayoluna döşedikleri bombanın imha edilmesi için çalışma başlatıldı.

Arıcak İlçesi'nin Saman Mahallesi'ne sızan 3 PKK'lı terörist ile geçici köy korucuları arasında bu Sabah saatlerinde çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada ölen ve yaralanan olmadı. Çatışmanın ardından teröristler dağlık alana kaçarken, bölgeye sevkedilen güvenlik güçleri arama tarama faaliyetinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin Arıcak-Alacakaya arasındaki karayolunda yaptığı incelemede yoldaki menfeze döşenmiş patlayıcı bulundu. Güvenlik güçleri karayolunda önlem alırken, bombanın imha edilmesi için uzman ekipler çağrıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler