HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'tan son dakika kahreden haber: 3 şehit

Şırnak Uludere'de Milli Jandarma Komando Taburuna bağlı üs bölgesine yemek götüren askerleri taşıyan araca terör saldırısı düzenlendi. Son dakika habere göre, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 3 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 asker kurtarılamayarak şehit oldu. Uludere'deki saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Milli Jandarma Komando Taburuna bağlı üs bölgesine yemek götüren askeri araca terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda, 3 asker şehit oldu.

Güvenlik kaynaklarında alınan bilgiye göre, Uludere ilçesine bağlı Milli Jandarma Komando Taburuna bağlı Elmalı üs bölgesine yemek götüren askeri araca, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan 3 asker, kaldırıldıkları Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen şehit düştü. Bölgede, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Helikopterlerin hava desteği verdiği operasyonda, teröristlerin geçiş güzergahları havanlarla vuruluyor.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ta şehit düşen 3 askerden 2'sinin kimliği belli oldu. Elmalı üs bölgesine yemek götüren askeri araca PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Hamza'nın Samsun'un Terme ilçesindeki babaannesine acı haber ulaştırıldı.

Jandarma Astsubay Şenel Ağıl'ın (35) acı haberi ise memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde baba ocağına ulaştı.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) internet sitesinde, "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Siirt'in Pervari ilçesinde yürütülen operasyonda tespit edilen sığınakta, bir biksi makineli tüfek ve 105 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve buna ait mühimmat, düdüklü tencereyle hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı ile çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 69 kilogram gıda malzemesi ve çok miktarda yaşam gereci ele geçirildi.

[

Şehit polisin kızı herkesi ağlattı: Burası cennet mi?](https://www.mynet.com/sehit-polisin-kizi-herkesi-aglatti-burasi-cennet-mi-110103113538)

BİNGÖL'DE TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda da güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla belirlenen teröristlere ait silah mevzisi, mağara ve sığınaklar, hava harekatıyla imha edildi. Bingöl Genç ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 11 terörist öldürüldü.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Bingöl ili Genç ilçesi Gerçekli Köyü Kapılı Mezrası kırsalında barındıkları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla 27 Haziran 2017 günü gerçekleştirilen operasyonda 11 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

AKDAĞ GRUBU İMHA EDİLDİ

Açıklamada, "Yapılan arazi aramasında, operasyon esnasında etkisiz hale getirilen teröristlere ait 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği,1 adet Bixi makineli tüfek, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla bölücü terör örgütünün sözde Akdağ grubunun tamamının imha olduğu değerlendirilmektedir. Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca ilimiz genelinde terör ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

ŞANLIURFA'DA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki adli aramalarda ele geçirilen cep telefonu düzeneği ile irtibatlı 2 el yapımı patlayıcı, bir kilogram C4 patlayıcı madde, birer av tüfeği, tabanca, kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü, 15 tabanca fişeği, ikişer roketatar başlığı ile tabanca şarjörüne el konuldu.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde de güvenlik güçlerince icra edilen temas aramasında, bir kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 30 fişek ve bir şarjör ele geçirildi. Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ise bir terörist silahsız ve teçhizatsız güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ajanslar


En Çok Aranan Haberler