HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Kandil'de

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, Öcalan'ın "çözüm süreci" kapsamında KCK'ya gönderdiği mektubun cevabını almak üzere Kandil'e gittikleri bildirildi.

Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan Kandil'de

DİYARBAKIR, (DHA) - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, Abdullah Öcalan'ın daha önce Kandil'deki KCK yönetimine yazdığı 20 sayfalık mektubun yanıtını almak için dün gece Irak'a gitti. Buldan ve Önder'in bugün Kandil Dağı'na çıkarak mektubu alacakları belirtildi.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve HDP Eş Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, Öcalan'ın son olarak Kandil dağında bulunan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığına gönderdiği ve çüzüm sürecinin durumu ile İmralı'da devlet heyeti ile yaptığı görüşmeleri anlattığı 20 sayfalık mektubunun yanıtını almak için dün gece Kuzey Irak'a geçti. Önder karayolu, Buldan ise uçaklagiderken, Kuzey Irak'tan bugün Kandil dağına çıkacakları ve KCK'nın Öcalan'a yazdığı mektubun cevabını alıp, çözüm süreci ile ilgili görüşmelerde bulunacakları bildirildi.

Kandil'den bugün akşam Kuzey Oraek'a dönmeleri ve yarın Türkiye'ye gelmeleri beklenen Buldan ve Önder'in getirdikleri mektubu Adalet Bakanlığı aracılığı ile İmralı'ya gönderecekleri kaydedildi.

DEMİRTAŞ DA 9 GÜN ÖNCE KANDİL'E GİTMİŞTİ

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) davetlisi olarak Süleymaniye'ye 9 gün önce giden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki BDP heyeti de Kandil dağına çıkmış ve KCK Yürütme Konseyi üyeleri ile 5 saat süren göreşmede çözüm süreci ve 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile bu operasyonunun çözüm sürecine etkilerini değerlendirmişlerdi.

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler