HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sis hava trafiğini böyle etkiledi

İstanbul’de etkili olan sis hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Sis nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamayan bazı uçaklar Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul’de etkili olan sis hava trafiğini de olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapamayan bazı uçaklar Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanlarına yönlendirildi. Sis nedeniyle iniş yapamayan ve yakıt kritiğine giren uçaklar ile kule arasındaki diyaloglar ise dikkat çekti.
İstanbul’da gece boyunca etkili olan yoğun sis hava trafiğinde olumsuz etkiledi.

Dün akşam saat 22.00’dan itibaren görüş mesafesinin 100 metrenin altına inmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak bazı uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı. Sisli havada iniş için gerekli eğitimi olmayan pilotların uçakları ise başka havalimanlarına yönlendirildi. THY’nin Bologna, Birmingham, Roma, Ercan, Hannover, Sofya, Sao Paulo, Dublin, Belgrad ve Amsterdam’dan gelen uçakları Sabiha Gökçen’e, Stuttgart uçağı ise Çorlu Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı. Gece saatlerinde sisin etkisini kaybetmesinin ardından Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanı’na yönlendirilen uçaklar Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

Sis nedeniyle Sabiha Gökçen ve Çorlu Havalimanı’na yönlendirilen ve yakıt kritiğine giren uçaklar ile kule arasındaki diyaloglar ise dikkat çekti.

Dikkat çeken diyaloglar şöyle:
"Pilot: Bu trafik yoğunluğunda bu kadar bekleyecek yakıtımız yok. Dolayısı ile biz Çorlu’ya Divert (yönlendirme) planlayacağız şirketimizle de görüştük. Eğer kısa sürede yaklaşmaya alamayacaklarsa Çorlu’ya Dievert etmeyi talep ediyoruz.
Kule :Şu an kısada yaklaşma olmayacak. 3.00 seviyeye alçalın.
Pilot: 3.00 seviyeye alçalıp Çorlu’ya Dievet talep ediyoruz
Kule :Anlaşıldı. Şuan yaklaşmayı konuşup arayacağım sizi.
Pilot: Çok teşekkürler"
Sis nedeniyle Atatürk Havalimanına inemeyen ve hava tur attığı için yakıt kritiğine giren başka bir pilot ise çok az yakıtının kaldığını ve Sabiha Gökçen havalimanına inmek istediğini kule görevlisine söylüyor. İşte o konuşma:
"Pilot: Çok az zamanımız kaldı hanımefendi.
Kule :Talep ederseniz
Pilot: Efendim Sabiha Gökçen'de şartlar nedir acaba.
Kule: Görüş müsait ama park durumu sıkıntısı vardı. Arayıp tekrar size döneceğim
Pilot: Teşekür ederim.
Kule: Bir tane park yeri kalmış Sabiha Gökçen için, niyetiniz nedir"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler