HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şivan Perver'in eşi Türkiye'de

BATMAN (İHA) - Ünlü Kürt sanatçı Şiwan Perver'in eşi sanatçı Gülistan Perver, 27 yıl aradan sonra Türkiye'ye geldi. Perver, "Kürt ve Türkler el ele vererek bu memleketi cennet haline getirebilir" dedi.

Batman Belediyesi'nin festival daveti üzerine Batman'a gelen Gülistan Perver, Batman Belediye Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. 16 yaşında Avrupa'ya gittiği ve 27 yıl aradan sonra döndüğünü belirten Gülistan Perver, "Çok mutluyum. Yeniden doğmuş gibiyim. Bu günü doğum günüm olarak kabul ediyorum" dedi.

Türkiye'nin Avrupa arenasında mutlaka yerini alması gerektiğini savunan Perver, bunun için Türk ve Kürtler'in birbirilerini çok sevmesi gerektiğini kaydetti. Perver, "Kürtler ve Türkler el ele vererek bu memleketi cennet haline getirebilirler. Bunun için birbirlerimizi çok sevmeliyiz. Çünkü geçmişte birbirimizi çok kırdık. Ancak öncelikle Kürt sorununun demokratik ve barışçıl açıdan çözüme kavuşması lazım" diye konuştu.

Perver, Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleri seviyesine gelmesi için ise 20 yıl gerektiğini söyledi.

Basın toplantısına katılan Sağlık İl Müdürü Hasan Demir, Gülistan Perver'den, vereceği konserde aileleri kızamık aşısı konusunda duyarlı olmaya çağırmasını istedi. Kürtçe kızamık aşısı hakkında Gülistan Perver'e bilgi veren Demir, amaçlarının herkese ulaşmak olduğunu, Batman'daki sanatçılardan da bu konuda destek isteyeceklerini ifade etti.

Demir'in isteği üzerine Gülistan Perver, Kürtçe ve Türkçe tüm aileleri çocuklarını aşı yapmaya davet etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler