HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas merkezli "paralel yapı" operasyonu

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkartılan 5 polisten 4'ü adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi

SİVAS/TOKAT (AA) -Soruşturma çerçevesinde geçen hafta serbest bırakılan ancak cumhuriyet savcısının itirazı üzerine Tokat Sulh Ceza Hakimliğince hakkında tutuklama kararı çıkartılan 5 polisten Sivas Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şevki P, komiser Melih A. ve polis memuru İbrahim A. görev yaptıkları illerde yakalandı.

Sivas'ta görev yapan Fatih A, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, önce Sivas Adliyesine ardından da Tokat Adliye Sarayı'na götürüldü. Fatih A, tutuklama kararının Tokat Sulh Ceza Hakimliğinde yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderildi.

Şevki P, Melih A. ve İbrahim A'nın ise görev yaptıkları illerdeki adliyelerde, tutuklama kararının Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden kendilerine iletilmesinin ardından cezaevine gönderildiği belirtildi.

Ankarada görev yapan ve hakkında tutuklama kararı çıkartılan başkomiser Celil K'nin ise arandığı öğrenildi.

- Soruşturma kapsamında daha önce 3 polis tutuklanmıştı

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma", "resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik yapma", "kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı olarak dinlenmesi ve kayda alınması" , "kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlarından 38 polis hakkında soruşturma başlatmıştı. Polislerden 12'si hakkında gözaltı kararı çıkarılan soruşturma çerçevesinde, 26 emniyet mensubu ise ifadeye çağrılmıştı. Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart Cuma operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan polislerden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S. ve polis memuru Hasan G. tutuklanmış, eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şevki P, başkomiser Celil K. ve komiser Melih A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer polislerden bazıları emniyetteki, bazıları ise savcılıktaki işlemlerinin ardından salıverilmişti.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 emniyet mensubu ile ifadesinin ardından salıverilen polis memuru İbrahim A. hakkında soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine Tokat Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler