HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivaslı kadınlara kickboks kursu

Sivas'te 58 Kadın Girişimciler Derneği, son zamanda ülke genelinde artan kadın şiddetinin önüne geçmek için üyelerine kickboks kursu başlattı.

Sivaslı kadınlara kickboks kursu

Dernek Başkanı Asuman Tuz, "Amacımız şiddet durumunda kendimizi korumayı öğrenmek" dedi.

Sivas'ta faaliyet gösteren 58 Kadın Girişimciler Derneği tarafından Sivas Lisesi spor salonunda başlatılan kursa ilk aşamada 25 kadın kayıt yaptırdı. Aikido ve KickBoks Antrenörü Metin Gümüşay tarafından verilen kursta ilk gün kadınlara kendilerini nasıl savunacakları konusunda bilgiler verildi. Dernek Başkanı Asuman Tuz, bu yılki 8 Mart dünya kadınlar gününe yine cinayetler ve içlerini yakan acı olaylar ile girdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Biz 8 Mart'ta öğrenmemiz gereken şeyleri öğrenip sesimizi duyurmak istiyoruz. Kanunlarda yasalarda değişiklik yapmak için elimizden geleni yapmak için çabalıyoruz. Kadın dernekleri olarak Özgecan katliamlarının ve diğer kadın cinayetlerinin faillerinin bir an önce en ağır cezaları almalarını görmek istiyoruz. Sivas 58 Kadın Girişimciler Derneği olarak biz üyelerimizle, toplumla kadınlarımız ile birlikte şiddette karşı kendimizi nasıl koruruz, nasıl savunuruz, bunları öğrenmek için bugün buradayız. Amacımız birilerini dövmek, birilerine şiddet uygulamak değil. Sadece şiddete maruz kaldığımız an yapabileceklerimizi öğrenebilmek. Onun için biz kadınlar bu gün buradayız. Bizim amacımız burada bir şeyleri öğrenip sadece beylere 'Artık yeter, dur' diyebilmek. Şiddete maruz kalmak sadece dövmek, yerlerde sürümekle yada öldürmekle yeterli kalmıyor. Şiddet, söyledikleri kötü sözlerde yaptıkları kötü davranışlarda kalmıyor. Onun için biz şiddete dur diyoruz. Ama kendimizi korumayı da öğrenelim istiyoruz."

Kursa katılanlardan Zuhal Öcalmış ise ülkemizde kadına şiddetin giderek arttığına dikkat çekerek, "Artık kadınların bilinçlenmelerini istiyoruz. Bir şekilde bir yerden başlamamız gerekiyor. Çok bilinçsizce davranıyorlar. Korkuyorlar. En başta bu korkularını yenmeleri gerekiyor. Korkuyu yendikten sonra zaten gerisi çok kolay oluyor. Kadınların yapamayacakları hiç bir şey yok. Çalışınca her şey oluyor" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler