HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta aile hekimleri yarın iş bırakacak

Sivas’ta aile hekimleri, aile merkezlerinin hafta sonu açık olması ve nöbet uygulaması nedeniyle yarın iş bırakma eylemi yapacak.

Sivas'ta aile hekimleri yarın iş bırakacak

Kent meydanında toplanan yaklaşık 30 kişilik Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri aile merkezlerinin hafta sonları açık olması ve nöbet uygulaması nedeniyle 11 Şubat günü iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Grup adına açıklama yapan SES Sivas Şube Başkanı Serkan Çelikgün, "Aralık 2014’te yürürlüğe giren bir düzenleme ile aile sağlığı merkezlerinin hafta sonu açık kalması ve şimdilik cumartesi ile başlayan nöbet uygulamasına geçildi. Emeğine, onuruna, mesleğine, geleceğine sahip çıkan aile hekimleri, aile sağlığı elemanları bu uygulamayı kabul etmeyerek onurlu bir duruş sergilediler. Çünkü bu uygulama aile hekimleri başta olmak üzere görev yapan sağlık çalışanların hafta sonu 48 saatlik dinlenme sürelerine müdahale edilmesiydi" dedi. 11 Şubat günü iş bırakacaklarını belirten Çelikgün, "11 Şubat'ta aile sağlığı merkezlerimiz kapalı olacak, sağlık hizmeti sunulmayacaktır. Bu nedenle halkımızın yanımızda olması ve bize destek vermesi önemlidir" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler