HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta çadırda yaşayan aile yardım eli bekliyor

70 yaşındaki Aslan Uluhan, kanser olan aynı yaştaki imam nikahlı eşi Esme Taştan’ı iğne yaptırmak için her gün 1 kilometre uzaklıktaki hastaneye el arabası ile götürüyor.

Sivas’ta oturdukları evin kirasını ödeyemedikleri için çadırda yaşayan 70 yaşındaki Aslan Uluhan, kanser olan aynı yaştaki imam nikahlı eşi Esme Taştan’ı iğne yaptırmak için her gün 1 kilometre uzaklıktaki hastaneye el arabası ile götürüyor.

Demircilerardı Mahallesi’nde yaşayan Aslan Uluhan, hiçbir geliri olmadığı ve çalışamadığı için ev kirasını ödeyemeyince bu yılın Ocak ayında ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Bunun üzerine Aslan Uluhan, eşi Esme Taştan’ı da alarak Kızılırmak Mahallesi’nde boş bir arazide kurdukları çadırda yaşamaya başladı. Uluhan, kolon kanseri olan eşi Esme Taştan’ı her gün bir kilometre uzaklıkta bulunan devlet hastanesine el arabası üzerinde götürüp iğne yaptırıyor.

"HİÇ KİMSEMİZ YOK"

El arabasının üzerine yerleştirilen yatakta oturarak araç trafiğinin arasından geçip hastaneye giden Esme Taştan, gelirleri olmadığı için ilaç almakta bile zorlandıklarını söyledi. Daha önceleri hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirten Aslan Uluhan, "İkimizde ihtiyarız. Burada bu çadırda yaşıyoruz. Çevrede bulunanlar yiyecek getiriyor, onları yiyoruz. Herhangi bir işim yok. Eşim kanser hastası olduğu için de günlük el arabası ile hastaneye iğneye götürüyorum. Hiç kimsemiz yok. Tek isteğimiz bir evimizin olması. Ev olmazsa burada kalmaya devam edeceğiz. Burada ölüp gideceğiz" dedi.

EVLAT ACISINI TATTILAR

Ramazan ayı olması nedeniyle zorlandıklarını belirten Uluhan, "Yapacak bir şeyimiz yok. Bir evimiz olsa eşimi eve bırakırım, ben de gider el arabası ile çöp, hurda toplarım. Bir ekmek parası çıkarırım. Ama yok. Buraya bağlıyız, bir yere de gidemiyoruz" diye konuştu. Uluhan, yardım alabilmek için Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurduklarını ve sonuç beklediklerini belirtti. Çiftin tek çocukları olan 26 yaşındaki Murat Uluhan’ın ise geçen yıl kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler