HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta dolu yağışı 35 bin dönüm ekili alana zarar verdi

Sivas'ta geçen hafta meydana gelen yağmur ve ardından dolu yağışları nedeniyle yaklaşık 35 bin dönüm ekili alan zarar gördü.

Sivas'ta dolu yağışı 35 bin dönüm ekili alana zarar verdi

Sivas'ta geçen hafta yağmur ve dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Merkeze bağlı Kulyusuf, Beştepe, Sivritepe, Ağcamescit, Armutlu ve Kızkapan köylerinde etkili olan dolu nedeniyle 35 bin dönüm tahıl ekili alan zarar gördü.

Ekili arazileri dolu yağışı nedeniyle zarar gören köylüler devletten yardım beklediklerini dile getirdi. Yağmur ve dolu yağışının en etkili olduğu köylerden biri olan Kulyusuf köyü sakini Neşet İnanır, "Dolu arazimizin yüzde 90'ını vurdu. Çok perişan durumdayız. Bizim köyden yaklaşık 4 bin dönüm alanı dolu vurdu. Devletimizden bize yardım yapmasını bekliyoruz" diye konuştu. Emrullah Çakır ise, "Hasarımız çok büyük. Benim devletten talebim zararımızın karşılanması, başka türlü ayakta duramayız" dedi.

SİGORTASI OLMAYANLAR YARDIM BEKLİYOR

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"27 Mayıs cuma günü ilimizin merkeze bağlı köylerimizden Kulyusuf, Beştepe, Sivritepe, Ağcamescit, Armutlu ve Kızkapan'da büyük bir dolu felaketi geldi. Yaklaşık 35 bin dönüm buğday ekili alanın yüzde 90'ı hasar gördü. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortası olmadığından dolayı bu çiftçilerimiz şu anda mağdur. Belki içlerinden çok nadiri TARSİM sigortasını yaptırmıştır, ama çoğu bu sigortayı yaptırmadığından köylülerimiz ve çiftçilerimiz mağdur vaziyette. Tarım Bakanlığı'mızdan ve devletimizden sadece TARSİM sigortasına bağlı kalmayarak bu yöreye özel bir yardım yapılmasını ve bu köylülerimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Çok büyük bir zarar var. Bu da milli ekonomiye zarar demektir. Çiftçilerimizin en kısa sürede mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler