HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta ücret alamayan işçilerin eylemi sürüyor

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle 10 gün önce eylem başlatan 200 işçi, bugün de oturma eylemi yaptı.

Sivas'ta ücret alamayan işçilerin eylemi sürüyor

Kent meydanında toplanan işçiler, 'Ocaklarda eriyen biziz, siz çelik zannedersiniz', 'Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz' yazılı pankartlar açarak ücretlerinin ödenmemesine tepki gösterdi. 'Demir çelik burada Sivas halkı nerede' ve 'Direne direne direnişle zafere' sloganları atan grup adına adına açıklama yapan işçilerden Eyüp Kılıç, emeklerinin hiçe sayıldığını ve bu nedenle Sivas'ın 12 yılda 100 bin göç verdiğini belirterek, "Artık buna dur diyoruz. Biz, Sivas Demir Çelik çalışanları ailesi olarak emeğimize de, ekmeğimize de sahip çıkıyoruz. Yalnız muhatap bulamıyoruz. Sesleniyoruz, lütfen çağrımıza kulak verin. İş imkanlarını kaybetmeyelim. Daha sağlıklı, daha güvenceli iş sağlansın. Biz özelleştirmelere karşı değiliz. Her özelleşen kuruma üvey evlat muamelesi yapılmasın. Güvencemiz olsun. Biz emekçiyiz. Bu vatanın, bu yurdum emekçileriyiz. Sivas uyuma, fabrikana sahip çık" dedi.

İşçiler daha sonra İnönü Bulvarı üzerinde polis tarafından belirlenen bir noktaya kadar yürüdü. Zaman zaman yolda oturma eylemi yapan işçiler, sloganlar atarak Sivas halkından kendilerine destek vermesini istedi. Ardından tekrar meydana gelen işçiler bir sürede burada oturma eylemi yaptıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler