HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivil polis ve belediye işçisinden çocuğa dayak

Aydın İncirliova’da sivil polisin ‘dur’ uyarısına uymayan 16 yaşındaki çocuğun, sivil polis ile belediye işçisi tarafından dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı.

Olay, Aydın'ın İncirliova ilçesinde 4 Temmuz gecesi meydana geldi. Sivil polis, babasına ait otomobille evine giden M.K.’yı durdurarak ehliyet ve ruhsat kontrolü yapmak istedi. Ehliyeti olmayan ve kırmızı ışıkta durduğu sırada sivil araçla gelen ekibin polis olduğuna inanmadığını ifade eden M.K. kaçmaya başladı. Bir süre İncirliova sokaklarında yaşanan kovalamacanın ardından polis, belediye işçisi V.B.'nin de yardımıyla M.K.'yı yakaladı. M.K., belediye işçisi V.B. ve polis memuru M.D. tarafından dövüldü.

M.K.'nın dövülmesi, sokakta bulunan bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülere göre, M.K. araçtan indikten sonra koşarak sokağa giriyor. M.K. daha sonra duvar kenarında durup ellerini havaya kaldırıyor. Motosikletle gelen belediye işçisi V.B., M.K.'nın yüzüne 3 kez yumruk atıyor. Ardından yanlarına ulaşan sivil polis memuru M.D. tekme attığı M.K.'yı yere düşürüyor. M.K. yerde yatarken de M.D.'nin çeşitli yerlerine tekme atıyor. M.D. bir ara silahını çıkartıp kabzasıyla M.K.'nın kafasına vuruyor. O anlarda belediye işçisi V.B. de motosikletinden inerek M.K.'yı tekmeliyor. Daha sonra yerden kaldırılan M.K. ekip aracına götürülüyor.

‘Arkasından ateş ediliyor’

Dövülen M.K. polis aracında ve karakolda da dayak ve küfüre maruz kaldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Polis memuru M.D. hakkında yapılan soruşturma izni başvurusunun sonucunun beklendiğini anlatan M.K.'nın avukatı İrfan Taş, şunları anlattı:

"Müvekkil çocuk, sivil polis olduğunu sonradan anladığı bir ekip tarafından camı tıklatılınca hızla kaçıyor. Arkasından ateş ediliyor, kaçarken başka bir araca çarparak duruyor. Burada çocuğun amacı evine gidebilmek. Zaten eve yakın bir yerde yakalanıyor ve darp ediliyor. Her ne kadar kaçması hata ise de kanundaki karşılığı idari para cezasıdır. Polisin şiddet uygulaması, görevi kötüye kullandığının açık göstergesidir. Biz bu konuda gerekli şikâyeti yaptık."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler