HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'de zika alarmı erken çaldı

Güney Amerika’da ortaya çıkan ve hızla yayılan Zika virüsünün en önemli taşıyıcılarından biri olan sivrisineklere karşı mücadele, Bursa’da kış aylarında da devam ediyor.

Türkiye'de zika alarmı erken çaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri içinde biriken sular yüzünden önemli bir üreme kaynağı olan eski araç lastiklerini toplayarak, hem sinekle mücadele yapıyor, hem de geri dönüşümle ekonomiye katkı sağlıyor.

En önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve geçtiğimiz günlerde Güney Amerika’da ortaya çıkarek hızla yayılan Zika virüsünün en önemli taşıyıcılarından biri olan sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını özellikle yaz aylarında etkin bir biçimde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında da üretme kaynaklarının ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcıyor.

Eski, kullanılmayan ve çevreye gelişi güzel bırakılan araç lastikleri de içlerine dolan sular yüzünden önemli bir üreme kaynağı olurken, Büyükşehir ekipleri, merkez ve ilçelerde lastik toplama çalışmalarına hız verdi.

Toplanan binlerce araç lastiği ile en öneli üreme kaynaklarından biri kurutulurken, bu lastiklerinin geri dönüşüme gönderilmesi ile de önemli bir ekonomik katkı sağlanmış oluyor.

Sinek ve haşere ile mücadelede vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü dile getiren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir, bahçe ve çatılarında ağzı açık kova, varil ve lastik bulundurmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

ZİKA VİRÜSÜ

Brezilya’da binlerce kişiyi etkileyen ve 20’den fazla ülkeye yayılan Zika virüsü dünyanın gündeminde bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel tehdit olarak nitelendirilen Zika sivrisinek sokması ile bulaşan bir virüs. Virüs gebelik için tehlike oluşturararak, henüz doğmamış bebeklerin beyinlerinde küçülme ve hasara hatta ölümlere neden oluyor. Türkiye için virüsle ilgili henüz alarm verilmedi. Ancak sivrisinekle mücadele virüse karşı en etkin yöntemlerden biri. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler