HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyanür uzmanı, Bergama altın madenini gezdi

İZMİR (İHA) - İzmir'in Bergama İlçesi'nde bulunan Bergama Ovacık Altın Madeni'ni gezen ABD'nin Nebraska Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. James L.Hendrix, dünyanın hiçbir yerinde bu teknolojiye sahip altın madeni görmediğini söyledi.

9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından "Dünyada Altın Üretiminin Bugünü ve Geleceği" konulu sempozyumda, çok sayıda üniversite öğrencisine brifing veren Nebraska Üniversitesi Rektörü Prof. James L. Hendrix, daha sonra eşi Judy ile birlikte, Bergama Ovacık Altın Madeni'ni gezerek incelemelerde bulundu. 3 saat boyunca madende incelemelerde bulunan Prof. James Hendrix, "Uzman bir jeolog olarak altın madenciliği ve siyanür konusunda çok incelemelerde bulundum. Büyük bir titizlik gösterilerek harika bir teknoloji ile tesis işletilmekte. Bergama Altın Madeni, Türkiye için örnek bir laboratuvar olacaktır. ABD'nin bir çok yerinde işletilen altın madenlerinde ve dibinizdeki Yunanistan'da bile böyle bir teknolojiyle çalışan maden yok" dedi.

Nebraska Üniversitesi Rektörü James L. Hendrix, 22 Kasım'da İTÜ'de, 27 Kasım'da ise ODTÜ'de "Türkiye'deki Altın Kaynakları ve Ortadoğu Ülkelerinde Siyanür Kullanımı" konularında üniversite öğrencilerine brifing verecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler