HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasi partilerin Bingöl milletvekili adayları YSK'da

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Bingöl milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Bingöl milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Siyasi partilerin Bingöl milletvekili adayları YSK'da

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Bingöl milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 3 milletvekiliyle temsil edilecek Bingöl'de geçmiş seçimlerde mücadele AKP ile BDP arasında yaşandı. Bingöl 'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın AKP ile HDP arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bingöl'de en çok oyu yüzde 65,03 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Selahattin Demirtaş yüzde 30,56 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yalnızca yüzde 4,41 oranında oy alabildi.

Bingöl'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 58,4 ile AKP aldı. BDP yüzde 25,8 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. SP ise yüzde 8,8 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 3,1 oy oranı ile HÜDA PAR takip etti. Böylece AKP'li aday Yücel Barakazi Bingöl Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Bingöl'de AKP yüzde 67,06 oy oranına ulaştı. Bağımsız aday bu seçimde yüzde 24 oranında, CHP ise yüzde 3,07 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,33 oy oranı ile MHP, yüzde 1,26 oy oranı ile HAS PARTİ takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler