HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Bursa milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Bursa milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Bursa milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Bursa milletvekili adayları belli oldu

7 Haziran 2015'te gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekili Seçimlerine oldukça az bir süre kaldı. Seçimlerde yer alacak siyasi partiler bu süreçte milletvekili adaylarını belirledi. Tüm yurtta vatandaşlar, oy verecekleri bölgeden kimlerin aday olduğunu merak ediyor. Tüm illerde olduğu gibi Bursa'da da Bursa milletvekili adaylarının kimler olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Bursa 18 milletvekili ile temsil edilecek. Geride kalan seçimlerde bu ilimizde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşanmıştı. Ancak bu seçimlere HDP de oldukça iddialı giriyor. Bu seçimlerde de Bursa'da rekabetin bu partilerin arasında yaşanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bursa'da en çok oyu yüzde 54,88 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 40,96 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yalnızca yüzde 4,16 oranında oy alabildi.

Bursa'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 49,6 ile AKP aldı. CHP yüzde 28,7 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. MHP ise yüzde 15,3 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 2,1 oy oranı ile SP takip etti. Böylece AKP'li aday Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Bursa'da AKP yüzde 52,91 oy oranına ulaştı. CHP bu seçimde yüzde 24,98 oranında, MHP ise yüzde 14,4 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 1,97 oy oranı ile SP, yüzde 1,51 oy oranı ile bağımsız aday Mehmet Deniz Büyük takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler